Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Una ‘rave’ reuneix unes 400 persones a Ivars de Noguera des de la nit de dissabte

|

- Publicitat -

ACN Ivars de Noguera – Una festa il·legal aplega unes 400 persones a Ivars de Noguera (Noguera) des de la matinada de dissabte a diumenge. La ‘rave’ s’està duent a terme a la zona de l’horta de Boix, a l’entorn de l’embassament de Santa Anna, i els Mossos d’Esquadra controlen l’accés per evitar que més gent es sumi a la festa i també fan proves als participants que marxen. El tancament dels camins ha fet que alguns participants hagin optat per travessar finques agrícoles per arribar a l’espai, fet que ha causat diversos desperfectes. Els mossos no preveuen desallotjar l’espai i esperen que els assistents vagin marxant pel seu propi compte. “Estem totalment indefensos”, ha lamentat l’alcalde d’Ivars de Noguera, Josep Magrí.

La festa d’Ivars de Noguera va començar la matinada de dissabte a diumenge i els assistents venien del port d’Àger, on havien intentat sense èxit muntar una festa al Pla de les Bruixes. L’alcalde del municipi, Josep Magrí, ha explicat que en un moment de la nit el nombre de vehicles que intentaven arribar a la zona de l’horta de Boix era tan gran, que al poble es va formar una cua d’un quilòmetre i mig, i els conductors van començar a tocar el clàxon i a fer sonar la música forta per “molestar els veïns”.

Publicitat

A més, quan la policia intentava aturar el pas als assistents, un camió va envestir un cotxe policial i altres participants a la festa van encarar-se als agents. En l’enfrontament, cinc mossos van resultar ferits, quatre dels quals han causat baixa. Els agents van detenir aconseguir detenir un dels ocupants del camió, un home italià de 29 anys.

Segons Magrí, a la festa ‘rave’ i havia convocades unes 3.000 persones vingudes de diversos punts de Catalunya i de la resta de l’estat espanyol, així com d’arreu d’Europa, principalment d’Itàlia i França, però també de Polònia o Bulgària.

Magrí ha explicat que, tot i ser un indret de difícil accés, aquest dilluns encara hi ha un centenar de vehicles i unes 400 persones. També ha explicat que diversos assistents hi han arribat a través de camins alternatius i travessant finques agrícoles.

Un dels afectats és Ramon Gasol, agricultor i regidor en funcions d’Agricultura del municipi, que ha explicat que els vehicles han trencat rames dels arbres al seu pas per un camp de fruiters i que també han arrencat la sirga que tanca la finca. “Tenim molts problemes amb la fauna salvatge i ara només ens ha faltat la fauna humana”, ha dit.

Així mateix, l’alcalde en funcions considera que les sancions per muntar festes il·legals hauria d’anar més enllà d’una “multa administrativa” i ha lamentat que, davant d’aquetes situacions, els ajuntaments i els mossos estan “totalment indefensos”.

<strong>”Em vani de gust bosc i música”</strong>

Una de les participants a la ‘rave’ d’Ivars de Noguera ha explicat que, com ella, la gent que va en aquest tipus de festes ho fa per “gaudir de la naturalesa i connectar amb les persones i la música”. “Jo flueixo per la vida i aquest cap de setmana em venia de gust bosc i música i ja està”, ha indicat. En el seu cas, ha afegit que aquest dilluns mateix tornarà cap a casa, tot i que no sap quan marxaran la resta d’assistents. “Depèn dels organitzadors, és una incògnita”, ha dit.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió