Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Una quarantena de segells reclamen “resposta” al Departament de Cultura sobre la petició de compra de discos

ACN Barcelona.-Una quarantena de segells musicals -entre els quals Discmedi, Fina Estampa, Kasba Music, Satélite K i RGB Suports- han fet arribar al departament de Cultura i l’ICEC una carta […]

Avatar
Agències 20/05/2020

ACN Barcelona.-Una quarantena de segells musicals -entre els quals Discmedi, Fina Estampa, Kasba Music, Satélite K i RGB Suports- han fet arribar al departament de Cultura i l’ICEC una carta per reclamar una “resposta” a les seves peticions d’ajut davant la crisi del coronavirus. Lamenten que ja ha passat “gairebé un mes” des que l’associació Productors Associats de Fonogrames (PAF) va adreçar-los la petició de compra per valor d’1,1MEUR de còpies de llançaments d’artistes catalans publicats per discogràfiques catalanes aquesta temporada, “en la línia promocionada per la pròpia Conselleria de compra de llibres per ajudar el sector editorial”. També demanaven un avançament en els terminis de la subvenció que l’ICEC ofereix cada any per ajudar els segells.

Entre la quarantena de segells signants de la carta hi ha membres de les dues associacions del sector, la PAF i l’Associació de Productors i Editors fonogràfics i videogràfics de Catalunya (APECAT), i també altres que no hi estan associades. El text retreu tant a la conselleria com a l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) que no hagi donat resposta a la seva proposta, malgrat que va ser la mateixa administració qui va suggerir als segells (el 20 d’abril) que enviessin les seves peticions d’ajudes. Els segells consideren que la petició de compra pública extraordinària de còpies de llançaments d’artistes catalans en discogràfiques catalanes d’aquesta temporada, per valor d’1,1MEUR és una “demanda ajustada i moderada” que ajudaria a mitigar “els catastròfics efectes econòmics que la situació està tenint en el sector i que ajudaria a gairebé totes les escales professionals implicades”. La carta aprofita per especificar que aquesta petició de compra no es refereix a les biblioteques públiques. En aquest sentit, recorden que la crisi del coronavirus ha paralitzat gairebé tots els llançaments de nous àlbums, però no la inversió prèvia feta per productors de fonogrames catalans, els autors, els intèrprets i les distribuïdores “perquè es poguessin publicar i distribuir entre finals del 2019 i 2020”. En una altra línia, les discogràfiques reiteren també la petició que des de l’ICEC es faci un avançament dels terminis de la subvenció que l’ens ofereix cada any per ajudar els segells amb la feina feta l’any anterior (2019), la convocatòria de la qual “encara no ha sortit”.