Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Una plataforma reclama legalitzar el cànnabis i evitar l’empresonament dels directius de clubs

ACN Barcelona.-La plataforma Consumo con Derechos ha urgit aquest dijous a obrir el debat de la regulació del consum de cànnabis i reprendre aquest procés, ja consumat a Catalunya i […]

Avatar
Agències 04/07/2019

ACN Barcelona.-La plataforma Consumo con Derechos ha urgit aquest dijous a obrir el debat de la regulació del consum de cànnabis i reprendre aquest procés, ja consumat a Catalunya i truncat pel sistema judicial estatal, així com l’anul·lació de totes les imputacions i condemnes de persones membres de juntes d’associacions, com és el cas d’Albert Tió, president de la Federació d’Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya, que estan a punt d’entrar a la presó, en el que consideren “una injustícia més del sistema judicial i repressiu imperant”. Els membres de la plataforma i advocats apel·len al poder legislatiu a aprovar en aquesta legislatura una regulació integral del consum de cànnabis, tant medicinal com lúdic, per acabar amb la “inseguretat jurídica” dels membres d’associacions cannàbiques.

Gabriela Serra, advocada i usuària, ha informat que fins al moment hi ha més de 230 adhesions de persones individuals i col·lectives al manifest que han impulsat. Més de 70 pertanyen a col·lectius, alguns dels quals són el cercle cannàbic de Podemos, el Grup d’Estudi de Polítiques del Cànnabis, Irídia, Thc advocats, Unió de Pacients per la Regulació del cànnabis o la Unitat de Polítiques de Drogues de la UAB.Tió ha explicat que l’Audiència de Barcelona el va condemnar a cinc anys de presó per cultivar cànnabis per als socis de l’associació Airam de Barcelona. La pena va ser recorreguda al Tribunal Suprem, on un tribunal presidit pel magistrat Pablo Llarena amb un equip de jutges “conservadors”, entre els quals destaca Carmen Lamela, va ratificar la sentència. Tió i els altres dos membres de la junta presentaran un recurs al Tribunal Constitucional, però igualment es podria decretar la seva entrada a la presó en qualsevol moment.Un dels membres de l’equip legal del cas, Andrés García Berrio, ha reclamat que s’està treballant conjuntament per evitar una injustícia: “Presentarem un recurs al Constitucional per evitar que els represaliats entrin a la presó. No es tracta només del cas de l’Albert, sinó de persones que estan sent criminalitzades per ser consumidores de cànnabis”. Ha explicat que es tracta d’una qüestió de drets civils en tant que afecta persones que decideixen associar-se i consumir una substància de manera conscient. “No tolerarem que l’Albert Tió entri a la presó, i menys en silenci”, ha conclòs.Sònia Olivella, advocada penalista, ha obert la roda de premsa explicant que ens trobem davant d’un context de “creixent repressió” sota el marc de la ‘Llei Mordassa’, alhora que hi ha una oportunitat d’una nova regulació en aquesta nova legislatura. Ha emfatitzat que és moment de fer polítiques que protegeixin els drets humans i aconseguir una regularització del cànnabis.