Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Una plataforma de voluntariat digital entre veïns guanya el concurs d’aplicacions innovadores ‘Hackovid’

ACN Barcelona.-Una plataforma de voluntariat digital entre veïns ha sigut la guanyadora del ‘Hackovid’, un concurs impulsat pel Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat i la Fundació i2CAT amb […]

Avatar
Agències 16/04/2020

ACN Barcelona.-Una plataforma de voluntariat digital entre veïns ha sigut la guanyadora del ‘Hackovid’, un concurs impulsat pel Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat i la Fundació i2CAT amb l’objectiu de promoure la participació ciutadana i del sector de les TIC en la recerca de solucions innovadores davant la crisi del coronavirus. La plataforma en qüestió rep el nom d”Ajudem.cat’, un portal on els usuaris poden publicar els serveis que estan disposats a realitzar de forma altruista i, alhora, visualitzar la resta de serveis disponibles. A més, compte amb plataforma de videotrucades lliure i un apartat amb informació i recomanacions relacionades amb la situació actual de la covid-19.

L’equip que ha dissenyat el projecte ha obtingut un premi en metàl·lic de 7.000 euros perquè la plataforma se segueixi desenvolupant i s’impulsi la seva implementació. A banda, el ‘Hackovid’ ha lliurat cinc premis més. El segon, tercer i quart premi han estat per a solucions que promouen el comerç local i de proximitat, mentre que el cinquè se l’ha endut una aplicació de mentoria a distància per a docent i alumnes d’infantil i primària. El segon premi ha rebut 4.000 euros, el tercer n’ha rebut 3.000 i el quart i el cinquè n’han rebut 2.000 i 1.000, respectivament.Addicionalment, el Mobile World Capital –una de les organitzacions que també donava suport al concurs- ha atorgat un premi especial valorat en 5.000 euros a Nebots, un servei web d’assistència tècnica dissenyat per donar suport voluntari a la gent gran.El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, va presidir aquest dimecres l’acte telemàtic de lliurament de premis. Durant la seva intervenció, el dirigent va destacar la importància del “talent tecnològic” i va assenyalar que la crisi del coronavirus “ha evidenciat fins a quin punt les tecnologies poden ser unes grans aliades per construir un futur amb més progrés i oportunitats”.Durant tota la Setmana Santa, el ‘Hackovid’ ha aplegat un centenar d’equips de programadors i desenvolupadors que han presentat un total de 60 propostes. Totes elles, segons detalla la Generalitat, es posaran a disposició de la ciutadania a través d’un ‘market’ o bé integrades com a nous serveis dins l’aplicació ConfinAPP.