Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Una pèrit conclou que la presumpta assassina del Pont de Vilomara patia un “quadre psicòtic agut”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La metgessa forense que va fer una valoració inicial de la presumpta acusada d’assassinar una familiar al Pont de Vilomara ha determinat durant el judici que l’acusada patia un “quadre psicòtic agut” i va recomanar que se li practiqués un “internament urgent” a un centre psiquiàtric per poder rebre el tractament adequat. Així doncs, la pèrit va determinar que l’acusada no podia declarar en aquell moment perquè estava “absolutament desorientada, no mirava a l’interlocutor i no sabia contestar a preguntes simples”. “Probablement el quadre psicòtic ja el tenia abans dels fets i per això van succeir”, ha declarat. Els mossos també han explicat que van localitzar tres cartes manuscrites per l’acusada on s’intuïa un “possible desordre mental”.

Després que aquest dimecres declaressin l’acusada i els fills de la víctima, aquest dijous ha estat el torn dels testimonis policials i també d’alguns pèrits. La metgessa forense que va fer una valoració de la detinguda un cop va arribar a comissaria per determinar si podia declarar o no, ha explicat que, en arribar, es va trobar l’arrestada “estirada al terra amb una agitació psicomotriu important”. “Tenia molts tremolors, estava desorientada, no mirava a l’interlocutor i no sabia respondre a preguntes simples com ara quina edat tenia o on estava”, ha explicat la metgessa. A més, ha dit que “verbalitzava idees estranyes que semblaven una psicosi de persecució, ja que manifestava que hi havia algú que la perseguia”.

Publicitat

Davant d’aquesta situació, la metgessa va determinar que l’acusada no podia declarar i va recomanar un “ingrés urgent” a un centre psiquiàtric. “Vaig concloure que es trobava en una situació de xoc emocional en un context de quadre psicòtic agut i no tenia les capacitats cognitives necessàries per poder declarar de forma adequada”, ha explicat. A preguntes de la fiscalia, la metgessa també ha dit que l’acusada “probablement” ja patia el quadre psicòtic “abans dels fets” i, per això, “es van produir”.

D’altra banda, dos pèrits de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya que van practicar anàlisis toxicològics a la sang i orina de l’acusada han explicat que no van localitzar la presència d’alcohol, drogues ni psicofàrmacs que poguessin alterar les condicions de la presumpta assassina. Han explicat que només van trobar cafeïna, paracetamol i un tipus d’antiinflamatori a la orina, però han deixat clar que aquestes substancies no tenen “cap efecte psicoactiu”.

<strong>Tres cartes manuscrites i un vídeo al telèfon mòbil </strong>

D’altra banda, els mossos que han declarat com a testimonis en el judici amb jurat popular que se celebra a l’Audiència de Barcelona han dit que van localitzar una motxilla de l’acusada amb tres cartes manuscrites i diversos medicaments com antipsicòtics i ansiolítics. En el contingut de les cartes, ha relatat un agent, s’intuïa un “possible desordre mental” de l’acusada. Segons el seu relat, la primera carta anava dirigida a Déu “en què li explicava que estava nerviosa, intranquil·la i que no podia dormir”; la segona carta “explicava la seva pròpia història, les penúries que havia passat i deia que no estava bé”; i la tercera “anava dirigida als seus fills i assegurava que es trobava en una situació mental no favorable”.

Un altre testimoni policial també ha explicat que al domicili on convivien la víctima i la presumpta assassina van trobar un telèfon mòbil que tenia guardat un vídeo que havia enregistrat l’exparella de l’acusada en què es veia la dona parlant en somnis “i expressava verbalment que volia matar algú, però ella mateixa es responia que no podia fer-ho, que tenia dos fills”.

<strong>Amagada entre els arbustos en un barranc de difícil accés </strong>

Els mossos que han declarat aquest dijous com a testimonis també han relatat on i com van trobar l’acusada que va escapar-se del lloc dels fets al voltant de les 9 del matí després d’haver, presumptament, matat a la seva cosina. Segons el relat dels testimonis, un veí del carrer 22 de la urbanització Marquet Paradís del Pont de Vilomara -on vivia la víctima i l’acusada- va trucar al telèfon d’emergències al voltant de les onze del matí per dir que havia vist una senyora descalça corrent cap a una zona boscosa de difícil accés.

Arran de la trucada d’aquest testimoni, els mossos van iniciar una recerca per la zona boscosa i van localitzar l’acusada “amagada entre els arbustos” en una zona “de molt difícil accés”. Els mossos van observar que la dona tenia taques de sang al jersei i a les mans i, en el moment en què la van trobar, “estava amagada en una posició fetal”. També han relatat que no va oposar resistència i que no van localitzar el ganivet amb què presumptament hauria comès el crim.

<strong>45 ferides d’arma blanca</strong>

Durant la sessió d’aquest dijous també han declarat els pèrits que van fer l’aixecament del cadàver i l’autòpsia de la víctima. En aquest sentit, una de les pèrits ha explicat que “probablement les primeres lesions es van produir quan la víctima encara estava al llit, però es va poder aixecar fins arribar a la porta i allà van haver-hi més lesions que són les que van projectar la sang cap a la paret”. En concret, han explicat que la víctima presentava 45 lesions fetes amb arma blanca -10 a la zona facial, 18 a la cervical i 10 a les extremitats-.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió