Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Una pel·lícula per a televisió retrata el Miró jove i la seva recerca interior

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Joan Miró jove, el dels inicis, abans del seu gran èxit i dels reconeixements. Aquest és el pintor que apareix representat a la pel·lícula per a televisió ‘Miró’, dirigida per Oriol Ferrer i protagonitzada per Eduardo Lloveras. Un pintor amb una complicada relació familiar i una passió enorme per la pintura. El que més va interessar, però, al director de la cinta va ser la relació de Miró amb “la terra, les olors, el contacte directe amb l’aigua, els troncs i les pedres, la seva recerca interior”, explica Ferrer en una entrevista amb l’ACN. La cinta, de Setmàgic Audiovisual en coproducció amb TV3, s’estrena al BCN Film Fest a la secció Zona Oberta.

Ferrer explica que van voler retratar “el Miró jove amb la seva rebel·lia, els seus conflictes amb la pintura, la seva relació amb una Barcelona molt clàssica i les ganes que tenia de cercar alguna cosa nova”.

Publicitat

El director detalla que Miró va ser molt responsable amb ell mateix: “No buscava el lluïment, sinó com explicar les coses. El valor que té Miró és que encara que estigués a París, Chicago o Cincinnati, sempre tornava a la terra, que és on se sentia còmode, on s’inspirava i trobava les seves eines per crear”.

Lloveras és l’encarregat de posar-se en la pell del popular pintor. Explica que ell tenia la imatge de Miró, però que aquesta estava una mica distorsionada. “Miró és un dels pintors més importants, però no tenia un referent tan clar com Picasso i Dalí, que eren personalitats més exposades i excèntriques”. Detalla que Miró va ser “una persona molt reservada i tímida” i declara que va ser molt interessant descobrir-lo i entrar en la seva vida.

L’actor va llegir molt sobre Miró i va mirar tots els vídeos que va poder, tot i això la majoria eren de Miró adult. Va treballar també amb un professor de dicció per preparar la forma de parlar i els accents que el pintor tenia quan parlava en castellà o francès, i va anar amb un mestre de pintura perquè Miró tenia una forma de pintar “minuciosa”. “Al ser un personatge m’interessava apropar-me a ell”.

Una cosa que li ha cridat l’atenció a l’actor és el ‘tempo’ de Miró: “Ell podia estar molta estona callat i això implica que hi ha una altra respiració. Tenia un món intern tan boig i tan accelerat i a la vegada a la seva vida personal era tan estructurat i organitzat que hi havia un contrast molt interessant”.  

<strong>Tvmovie “ambiciosa”</strong>

Ferrer confessa que és una pel·lícula petita i el repte ha sigut ser responsables en el moment d’explicar la història. “És una tvmovie ambiciosa perquè té lloc a París, Mallorca i Barcelona, però hem hagut de recrear els espais a Barcelona”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió