Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Una pedregada causa danys d’entre el 60 i el 100% a les collites de fruita de diverses finques del Segrià

ACN Lleida.-Una pedregada que ha caigut aquest dimarts entre dos i tres quarts de vuit del vespre ha causat danys d’entre el 60 i el 100% a les collites de […]

Avatar
Agències 16/06/2020

ACN Lleida.-Una pedregada que ha caigut aquest dimarts entre dos i tres quarts de vuit del vespre ha causat danys d’entre el 60 i el 100% a les collites de fruita de diverses finques del Segrià. El president del sindicat agrari Asaja a Lleida, Pere Roqué, ha explicat a l’ACN que hi ha hagut afectacions a diversos municipis del sud de la comarca com Aitona, Soses, Torres de Segre, Alcarràs o Ximenells. A l’espera de les valoracions que es puguin fer a partir de demà, Roqué ha previst que els danys seran “de consideració”, i ha advertit que les pèrdues poden no quedar compensades per les compensacions de les assegurances. A banda dels camps de fruita d’os, que estan en el moment àlgid de recol·lecció, la pedra també ha afectat camps de cereals.

El representant d’Asaja a Lleida explicat que la pedregada ha tingut diferents fases pel que fa a la intensitat i que la mida de la pedra que ha caigut va des de la que no feia més que un cigró fins a la que arribava a les dimensions d’una moneda d’euro.Roqué ha explicat que entre la fruita afectada hi ha nectarina, paraguais o préssec i ha augurat que els danys provocaran “pèrdues de lloc de treball”. El president d’Asaja a Lleida ha lamentat que la pedregada ha arribat en un any que havia de ser “el de la recuperació del sector”, després que en la campanya del 2019 hi haguessin pèrdues de 65 milions d’euros, segons els càlculs del sindicat.També ha recordat que aquest any ha calgut fer front a despeses extraordinàries pe adaptar la campanya a les exigències derivades de la pandèmia del coronavirus, per la qual cosa ha donat per fet que les compensacions de les assegurances no cobriran el que s’ha invertit.