Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Una mostra d’artistes ucraïnesos refugiats i residents a Catalunya reflexionen sobre la guerra

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Una exposició d’artistes ucraïnesos refugiats i residents a Catalunya reflexionen sobre la guerra al Cercle Artístic Sant Lluc. ‘463+’ està comissariada per Mykola Kornilov i es pot veure fins al 16 de juny. La mostra compta amb la col·laboració d’artistes com Ivan Pidhainyi, Polina Doroshenko, Nina Murashkina o Viktor Kostenko. El títol de la mostra fa referència als dies que fa des de l’inici de la invasió russa a Ucraïna fins al tret de sortida de la iniciativa i a la “incertesa” i al “contingut sensible” que suposa la guerra. En declaracions a l’ACN, Laura Huerga, presidenta del PEN Català, ha destacat que l’exposició és per denunciar la situació de la guerra a Ucraïna i visibilitzar la situació de molts dels seus artistes.

La proposta expositiva, comissariada per Mykola Kornilov, ha estat organitzada pel PEN Català i el Cercle Artístic Sant Lluc amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, concretament la  Direcció de Serveis d’Immigració i Refugi.

Publicitat

Els organitzadors de la mostra assenyalen que en un escenari bèl·lic, l’espai expositiu esdevé pràcticament l’únic lloc on els horrors de la guerra es poden mostrar sense censura. 

Manuel Guerrero, membre del Comitè d’Escriptors Perseguits del PEN Català, ha afegit que ‘463+’ és una exposició especial de solidaritat amb el poble d’Ucraïna que “tracta sobre la guerra i el seu drama” a través d’obres molt diferents d’artistes del país.

En aquest espai es podran veure obres dels artistes Nina Murashkina, Ivan Pidhainyi, Polina Doroshenko, Viktor Kostenko, Tetiana Cherevan, Mykola Kornilov, Anna Tiseyko, Pedos Oleksandr, Shamil Ptashenchuk ‘Sham’, Valeriy Podvezko i Andríi Antonovskyi ‘Batacat’.

Mykola Kornilov, comissari de l’exposició, ha presentat els artistes i la seva obra: “Entre els artistes hi ha situacions molt diferents, dels onze, quatre són refugiats que van arribar al 2022. Altres fa anys que viuen a Catalunya i la seva feina és molt reconeguda”. Kornilov ha assenyalat que la majoria de les obres reflexionen sobre la guerra, però, Polina Doroshenko, “pel seu estat emocional per la guerra, ha presentat tres fulls en blanc emmarcats representant la seva incapacitat de crear”.

<strong>Inauguració </strong>

La inauguració de l’exposició tindrà lloc aquesta tarda al Cercle Artístic Sant Lluc i comptarà amb la intervenció poètica d’Andríi Antonovskyi i Catalina Girona i el DJ Set de La_Fanette.

Les obres estan a la venda i l’import es destinarà íntegrament als artistes de l’exposició.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió