Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Una llibreria de Balaguer posa en marxa una campanya solidària per recollir fons per a l’Hospital Arnau de Vilanova

ACN Balaguer.-La llibreria L’Argonauta de Balaguer ha iniciat una campanya solidària per recaptar fons per ajudar en la lluita contra el coronavirus i, a la vegada, entretenir els infants durant […]

Avatar
Agències 05/04/2020

ACN Balaguer.-La llibreria L’Argonauta de Balaguer ha iniciat una campanya solidària per recaptar fons per ajudar en la lluita contra el coronavirus i, a la vegada, entretenir els infants durant el confinament. La iniciativa porta per nom Lletres Solidàries i dona l’oportunitat, a qui ho vulgui, de recollir un llibre de l’expositor que s’ha instal·lat davant la botiga i pagar-lo via telemàtica. La campanya es va posar en marxa aquest dijous 2 d’abril i en menys de 24 hores ja havia recaptat 400 euros, gairebé la meitat del valor comercial del conjunt dels llibres disponibles. Les donacions es destinaran íntegrament a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida per adquirir nous equipaments per a l’emergència de la covid-19.

El gerent de L’Argonauta, Andrea Giovannoli, ha explicat que malgrat haver de tenir la botiga tancada, tenia ganes de col·laborar i posar el seu “granet de sorra” a fer front a l’emergència de la covid-19. Un dels factors que també l’ha motivat és el fet que dues de les seves germanes estan treballant a centres sanitaris de la Llombardia, la regió italiana més afectada pel virus i d’on Giovannoli és originari. A banda d’això, ha afegit que en els darrers dies “pensava molt” amb els nens i nenes de Balaguer que s’han quedat confinats a casa “sense poder tenir un llibre per llegir i passar el temps”.D’aquesta manera, Giovannoli ha col·locat tres expositors, amb més de 120 títols, davant la llibreria. La campanya Lletres Solidàries consisteix en què, tothom qui ho vulgui, pugui endur-se un d’aquests llibres a casa. L’import del llibre escollit s’ha d’ingressar al número de compte corrent que hi ha escrit al mateix aparador, o bé a través d’una aplicació de mòbil per fer pagaments. La recaptació íntegra es destinarà a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida perquè puguin adquirir més recursos que els ajudin a frenar la crisi sanitària del coronavirusEn total, els més de 120 llibres exposats tenen un valor comercial d’uns mil euros. D’aquests, L’Argonauta n’ha donat la meitat del seu propi fons, per un valor d’uns 500 euros, i l’altra meitat l’han aportat les editorials Juventud i Baula, que col·laboren en la campanya. Es tracta de llibres majoritàriament infantils encara que també n’hi ha per a adults.Segons ha explicat el gerent de la llibreria, la campanya està sent “positiva”, ja que “la gent està entenent que és una emergència en la que tothom ha de fer la seva part i intentar col·laborar”. De fet, en menys de 24 hores la iniciativa ha aconseguit recaptar 400 euros i Giovannoli ha assegurat que “s’han pagat tots els llibres que s’han recollit i, fins i tot, hi ha gent que ha pagat una mica més”. Tot i això, Giovannoli ha remarcat que “no conviden a la gent a sortir expressament de casa per anar a buscar un llibre”, sinó que animen a agafar un títol a aquelles persones que han de sortir al carrer per altres motius. “Aquí al voltant hi ha una clínica veterinària, una farmàcia, un forn de pa i botigues de queviures i convidem a agafar un llibre a la gent que passa per davant de la llibreria per anar a aquests comerços”, ha explicat Giovannoli.Es preveu que la campanya duri fins que s’exhaureixi tot el fons de llibres. L’Argonauta, però, no descarta l’opció d’allargar-la fins que finalitzi l’emergència del coronavirus si es dona el cas que més editorials hi vulguin col·laborar.