Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

‘Una joven prometedora’ i ‘Entre Rosas’, plats forts del BCN Film Fest 2021

ACN Barcelona.-‘Una joven prometedora’, opera prima del director Emerald Fennell que compta amb cinc nominacions als Oscar -entre elles la de Millor Pel·lícula-, i ‘Entre Rosas’, dirigida per Pierre Pinaud, […]

Agències 29/03/2021

ACN Barcelona.-‘Una joven prometedora’, opera prima del director Emerald Fennell que compta amb cinc nominacions als Oscar -entre elles la de Millor Pel·lícula-, i ‘Entre Rosas’, dirigida per Pierre Pinaud, són alguns dels plats forts que presenta la cinquena edició del BCN Film Fest, segons han anunciat els seus responsables. A banda, la coproducció catalana ‘Solo una vez’, adaptació de Marta Buchaca de la seva obra teatral amb Ariadna Gil, Álex García i Silvia Alonso, s’incorpora a la Secció Oficial. ‘Una joven prometedora’ serà la cinta que obrirà el festival, mentre que ‘Entre Rosas’ el tancarà. El certamen es farà del 15 al 23 d’abril als Cinemes Verdi, a l’Institut Français, al CaixaForum i a la Casa Seat, a Barcelona.

En el cas del film ‘Una joven prometedora’, la cinta arribarà als cinemes el 16 d’abril, l’endemà de l’estrena al BCN Film Fest. Protagonitzada per Carey Mulligan (‘An Education’, ‘Drive’, ‘Shame’), el film indaga en el tema de la venjança.’Entre rosas’, de Pierre Pinaud, història sobre una cultivadora de roses a punt de la fallida, compta amb Catherine Frot com a protagonista (millor actriu als Premis César del 2016 per ‘Madame Marguerite’). La Secció Oficial compta amb 12 pel·lícules a competició, de les quals destaca ‘Solo una vez’, l’adaptació que Marta Buchaca fa de la seva obra teatral sobre la violència de gènere. El film, dirigit per Guillermo Ríos Bordón, està protagonitzat per Ariadna Gil, Álex García i Silvia Alonso.El director i actor de cinema i teatre Mario Gas serà el director del jurat del BCN Film Fest, que també comptarà amb l’actriu Laia Marull i amb el director Jaume Balagueró. Els tres atorgaran els premis a Millor Pel·lícula, Millor Actor, Millor Actriu, Millor Guió i Millor Música.D’altra banda, els crítics i periodistes de l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC) Albert Galera, Carles M. Agenjo i Alberto Richart conformaran el jurat que concedeix el Premi de la Crítica.A més, el Centre d’Investigacions Film-Història, de la Universitat de Barcelona (UB), atorgarà el Premi Film-Història (UB) a la Millor Pel·lícula pels seus valors històrics. El jurat d’aquest premi el formaran Juan Vaccaro Sánchez (doctor en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona) i Francesc Sánchez Barba (doctor en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona).