Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Una investigació revela que el programari Pegasus s’ha utilitzat per espiar periodistes, activistes i advocats

ACN Brussel·les.-Una investigació de diversos mitjans internacionals ha revelat que el programari Pegasus s’hauria utilitzat per espiar periodistes, activistes i advocats. A partir d’una llista de 50.000 telèfons mòbils afectats, […]

Agències 19/07/2021

ACN Brussel·les.-Una investigació de diversos mitjans internacionals ha revelat que el programari Pegasus s’hauria utilitzat per espiar periodistes, activistes i advocats. A partir d’una llista de 50.000 telèfons mòbils afectats, que va aconseguir Amnistia Internacional i l’ONG Forbidden Stories, diaris com ‘The Washington Post’ han assegurat que hi ha centenars d’executius d’empreses, personalitats religioses, acadèmics, empleats d’ONG, així com polítics. També hi hauria periodistes de la CNN, ‘The New York Times’ o ‘El País’. L’empresa israeliana NSO, creadora del software, critica que la investigació està “plena de suposicions equivocades i teories no corroborades” i nega els fets.

El programa Pegasus és el mateix que s’hauria utilitzat per espiar l’expresident del Parlament Roger Torrent i el regidor de l’Ajuntament de Barcelona Ernest Maragall, segons va revelar una investigació de ‘El País’ i ‘The Guardian’ al juliol 2020.