Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Una immobiliària es querella contra Colau i l’acusa de coaccions en un desnonament a les Corts el 2021

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’empresa immobiliària Juninmo 2005, SL ha presentat una querella contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la regidora d’Habitatge, Lucía Martín per suposats delictes de coaccions i prevaricació. Segons ha avançat ElDiario.es i ha pogut confirmar l’ACN, l’empresa considera que hi va haver coaccions en un desnonament d’un vulnerable a les Corts el 2021, quan es va obrir un expedient sancionador contra l’empresa per suposadament evitar el desallotjament. Finalment el desnonament no es va acabar efectuant perquè hi va haver acord entre l’inquilí i la propietària. L’expedient es va arxivar sense sanció.

A banda de Colau i Martín, la querella també va dirigida a treballadores municipals del Servei d’Intervenció per Pèrdua d’Habitatge o Ocupacions (SIPHO), la Unitat de Disciplina i el Districte de Gràcia.

Publicitat

Segons fonts municipals el jutjat instructor de moment ha sol·licitat l’expedient del desnonament al jutjat civil que el va ordenar, així com l’expedient sancionador arxivat. Les mateixes fonts assenyalen que un cop el jutge hagi rebut i valorat els expedients decidirà a quins querellats cita a declarar com a investigats.

Fonts municipals també assenyalen que l’advocada que presenta la querella és la mateixa que va representar el “fons voltor” Vauras en una querella anterior per uns fets que consideren “similars”.

D’altra banda, des de l’Ajuntament reivindiquen que la del SIPHO és “una bona pràctica en matèria de polítiques públiques del sector de l’habitatge reconeguda per les Nacions Unides i l’ONG World Habitat”. També indiquen que el model de treball amb desnonaments de l’Ajuntament “ha estat objecte de la formació del Ministeri de Justícia a la nova promoció de lletrats de l’Administració de Justícia” i diuen que és “un exemple a seguir”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió