Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Una gravació assenyala que Gordó volia influir en el Govern per pagar deutes de CDC a un empresari

ACN Barcelona.-Una gravació que recull una presumpta conversa entre l’exsecretari del Govern i exconseller de Justícia Germà Gordó i l’empresari i proveïdor de CDC Joan Manuel Parra l’octubre del 2011 […]

Avatar
Agències 13/09/2019

ACN Barcelona.-Una gravació que recull una presumpta conversa entre l’exsecretari del Govern i exconseller de Justícia Germà Gordó i l’empresari i proveïdor de CDC Joan Manuel Parra l’octubre del 2011 assenyala que l’aleshores home fort d’Artur Mas pretenia influir en el Govern per pagar deutes del partit a l’empresari. L’enregistrament, que ha publicat ‘El Periódico’, està en mans del jutge de l’Audiència Nacional que investiga el presumpte pagament de comissions a CDC, l’anomenat ‘cas 3%’. Entre d’altres, a l’enregistrament se sent la veu que el rotatiu atribueix a Gordó que indica a l’empresari que el vagi a veure cada vegada que es presenti a un concurs públic. “Jo parlaré amb el departament corresponent”, afirma la veu.

En una altra part de la conversa convida l’empresari a adreçar-se a l’Institut Català de Finances, on també pot influir en tant que secretari del Govern. “Jo estic a la junta, home, i tinc un cert pes. El secretari del Govern no és el president ni el conseller delegat, però t’asseguro que després del president i el conseller delegat, la persona que té més pes soc jo, més que la secretària general d’Economia”, afirma.Segons ‘El Periódico’, en aquesta conversa l’empresari i Gordó al·ludeixen a una trobada anterior que havien mantingut amb David Madí, exsecretari de Comunicació del Govern i un altre dels homes forts de Mas d’aquell moment, durant el qual s’hauria pres el compromís d’ajudar-lo a través d’adjudicacions públiques.En aquella trobada, Gordó hauria afirmat que el partit només podia pagar fins a una quantitat concreta, però hauria afegit que l’escenari seria diferent quan el partit liderés administracions. Segons ‘El Periódico’, el deute que CDC va contreure amb Parra ascendia a més d’1,2 milions d’euros, en concepte de muntatge d’infraestructures per als mítings del partit durant la campanya de les eleccions catalanes del 2010.Finalment, el diari afirma que segons Parra la conversa, que hauria estat gravada de forma oculta pel mateix empresari, es va produir a la seu del partit, aleshores al carrer Còrsega de Barcelona. A preguntes d”El Periódico’ Gordó s’ha remès a l’escrit que ha enviat a l’Audiència Nacional, en el qual afirma que no recorda haver format part d’aquella trobada i que no ha comès cap il·legalitat.