Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Una festa d’un esplai a Ciutat Vella acaba amb dos detinguts i enfrontaments amb la Guàrdia Urbana

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La festa del 49è aniversari de l’esplai Santa Maria del Pi del barri Gòtic de Barcelona el dissabte passat va acabar amb dues persones detingudes i enfrontaments entre membres de l’entitat i la Guàrdia Urbana. Segons fonts municipals, els fets van passar a les dues de la matinada a la plaça de Josep Oriol, quan els agents es va acostar al lloc on s’estava fent un concert que havia de finalitzar a dos quarts de dues i on veïns de la zona havien expressat malestar perquè encara no havia acabat. Tot i contactar amb una de les responsables i pactar que aquest s’acabaria després d’una darrera cançó, els que actuaven van continuar sobre l’escenari, i quan els agents van tornar a requerir que finalitzés, van rebre insults i llançament de llaunes.

Segons expliquen, van intentar interactuar amb una altra organitzadora, però una persona els va empènyer amb intenció de fer-los fora per evitar identificacions. Els agents van voler acompanyar a dos de les organitzadores a una zona de la plaça més tranquil·la per explicar que el motiu de les identificacions no era cap altre que el poder aixecar acta d´inspecció de l´esdeveniment, però just en aquell moment, afirmen que un dels organitzadors va colpejar a un agent per l’esquena.

Publicitat

Una patrulla van detenir a la persona en qüestió, però immediatament van ser agredits per altres persones per l’esquena. Segons les mateixes fonts, davant els fets els agents van actuar fent ús de les defenses per donar seguretat a l’entorn. Concretament, utilitzant esprai pebre i en un cas concret fent ús de la porra.

D’altra banda, sostenen que durant la intervenció van seguir els llançaments de llaunes de cervesa als agents. Per tot plegat, dues persones van quedar detingudes per atemptat contra agents de l’autoritat, mentre que dos agents van rebre assistència per diferents ferides lleus i esgarrapades.

<strong>L’esplai convoca una protesta contra “la violència policial”</strong>

La versió dels organitzadors és diferents a la de la policia, ja que d’entrada, han assegurat a través d’un comunicat difós per xarxes socials, que en arribar al lloc del concert, cap agent va anar directament a parlar amb els organitzadors. Apunten que va ser al final de la festa i mentre es recollia el material, quan dos agents es van dirigir a dues organitzadores per identificar-les amb l’amenaça de que si no ho feien anirien a comissaria.

Des de l’esplai s’afegeix que les companyes van començar a gravar amb els mòbils la situació i que, en aquell moment es va produir una primera agressió a una de les mediadores en estirar-la del braç per dur-la on hi havia els cotxes. Una segona persona, afirmen, va ser agafada pel coll i apartada de forma violenta més enllà del cordó policial. A més, afegeixen que a noi se li va trencar els dits i la mà per intentar ajudar a una de les persones retingudes.

A partir d’aquell moment asseguren que es van viure moments de tensió i en el els quals la policia va carregar contra la gent que hi havia. Així, l’esplai parla de cops de puny, estirades de cabells i gas pebre a pocs metres de la cara. També qüestionen que una de les persones identificades va patir un atac d’ansietat i no se la va atendre de forma correcta.

En aquest sentit, apunten que dues persones van quedar detingudes i set més van ser identificades. Per tot plegat, des de l’esplai ja han convocat una protesta per aquest pròxim divendres a la plaça Vicenç Martorell per “denunciar i confrontar la violència rebuda”.

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió