Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Una família de Cànoves i Samalús que ha perdut la casa pel temporal denuncia falta d’informació sobre l’estat del sòl

ACN Cànoves i Samalús.-“Estem vius de miracle”. Això és el que explica Carles Ferres, el propietari d’una de les dues cases de Cànoves i Samalús, al Vallès Oriental, que va […]

Avatar
Agències 27/01/2020

ACN Cànoves i Samalús.-“Estem vius de miracle”. Això és el que explica Carles Ferres, el propietari d’una de les dues cases de Cànoves i Samalús, al Vallès Oriental, que va caure a causa del temporal Gloria. A les set de la tarda de dimarts passat, el veí i la seva família van decidir marxar a dormir a casa els avis, una decisió que van prendre, explica, “per casualitat”. A les tres de la matinada, la policia els va trucar explicant-los que la casa havia caigut i havia quedat completament destrossada. “Aquella mateixa tarda ningú va mirar res, hi havia l’alcalde, l’arquitecte municipal, la brigada, i ens van dir que la casa estava bé, tot i que l’escala del jardí estava partida en tres”, lamenta dolgut. La previsió és que aquest dilluns es reuneixin amb els responsables municipals.

Carles Ferres no entén com no els van desallotjar tenint en compte la quantitat d’aigua que va caure. La casa del costat, que també va quedar sota terra, és una segona residència i en el moment que va esfondrar-se tampoc hi havia ningú a dins. Un cop van ensorrar-se aquests dos habitatges, la policia i l’Ajuntament van desallotjar una desena de vivendes més de la urbanització. Carles Ferres afirma que anar a dormir fora de casa va ser una decisió molt ràpida. “No teníem llum i vam decidir entre la meva dona i els meus dos fills que millor anar a dormir a un altre lloc, un pas a la dreta pujàvem al cotxe i un pas a l’esquerra entràvem a casa”, relata. La previsió és que aquest migdia els propietaris es reuneixin amb els responsables municipals. Ferres espera que l’Ajuntament de Cànoves i l’asseguradora “estiguin a l’alçada” i desitja poder recuperar almenys algunes de les pertinences familiars. “L’única cosa que desitjo és poder recuperar els records de més de 27 anys aquí, coses dels meus pares, tota la resta és material i no em preocupa”, afegeix.