Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Una exposició repassa el mil·lenari de la tradició ceramista catalana a la Fundació Mascort

ACN Torroella de Montgrí.-La Fundació Mascort de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) repassa els 1.000 anys de tradició ceramista de Catalunya amb una exposició organitzada conjuntament amb l’Assocació Catalana de […]

Agències 11/06/2021

ACN Torroella de Montgrí.-La Fundació Mascort de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) repassa els 1.000 anys de tradició ceramista de Catalunya amb una exposició organitzada conjuntament amb l’Assocació Catalana de Ceràmica (ACDC). En l’exposició hi ha 300 peces ceràmiques d’arreu de Catalunya i s’ofereix un conjunt que mai abans s’havia vist. La mostra compta amb obres de pisa i de terrissa, així com altres realitats ceràmiques que permeten resseguir com ha evolucionat aquesta disciplina. L’exposició arrenca amb obres medievals fins arribar al modernisme i també hi ha obres del segle XIX i XX. L’objectiu és que al llarg de l’exposició la societat desperti el seu interès per la ceràmica catalana.

La tradició ceramista de Catalunya supera els 1.000 anys d’història i la Fundació Mascort de Torroella de Montgrí i l’Associació Catalana de Ceràmica han decidit mostrar l’evolució d’aquesta disciplina artística a partir d’una exposició. La mostra es pot veure a les sales de la Casa Galibern i compta amb 300 obres de diferents èpoques històriques i d’arreu de Catalunya. L’exposició també coincideix amb els 40 anys del naixement de l’associació ceramista.En la mostra s’hi inclouen peces de la mateixa col·lecció de la Fundació Mascort, però també hi ha obres d’altres institucions com ara el Museu d’Història de Barcelona, el Museu del Disseny de Barcelona o el Museu del Càntir.El conjunt de peces permeten descobrir l’evolució d’aquesta disciplina al llard d’un mil·lenni. Les primeres peces són de l’època medieval i es pot veure com aquesta tradició va en augment fins que arriba el Modernisme, l’època de màxima esplendor de la ceràmica. A més, la mostra es complementa amb obres del segle XIX i XX que ajuden a donar un punt de vista de com la ceràmica ha sabut adaptar-se a les noves corrents artístiques.L’exposició és gratuïta i estarà oberta del 12 de juny al 12 d’octubre a la seu de la Fundació Mascort.