Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Una escola concertada de Badalona anuncia el seu tancament i deixa als llimbs 300 alumnes

ACN Badalona.-El Col·legi Boix de Badalona, un centre concertat del barri de Bufalà, ha anunciat per sorpresa que abaixa la persiana i ja no reprendrà l’activitat amb el nou curs […]

Avatar
Agències 21/07/2021

ACN Badalona.-El Col·legi Boix de Badalona, un centre concertat del barri de Bufalà, ha anunciat per sorpresa que abaixa la persiana i ja no reprendrà l’activitat amb el nou curs escolar al setembre. La decisió deixaria als llimbs 300 alumnes, que s’haurien de reubicar en altres escoles. El tancament també afectaria una vintena de professors. L’escola explica en una carta a les famílies que la manca d’alumnes que s’arrossega des de fa anys ha dut la Generalitat a retirar el concert de l’etapa d’Infantil. Sense aquests diners, asseguren, el col·legi “no és econòmicament viable i ha de tancar”. Educació, però s’hi oposa i diu que el centre ha de complir amb el concert a Primària i Secundària.

En aquest sentit, des del Govern asseguren que l’escola, de voler tancar, ho hauria de fer de manera gradual. De fet, ja hi ha converses amb la direcció per intentar arribar a un acord.En conèixer la notícia, l’Ajuntament de Badalona ha iniciat també converses amb les parts per intentar “revertir el tancament”, segons ha afirmat l’alcalde, Xavier Garcia Albiol, a les seves xarxes socials.L’escola afirma que en les darreres setmanes ja s’ha intentat, sense èxit, demanar a Educació que mantingui el finançament malgrat la manca d’alumnes al centre, així com buscar altres vies de finançament. “No ho hem pogut aconseguir”, es lamenten en la carta enviada a les famílies.