Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Una empresa vallesana dona cinc respiradors a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa

ACN Terrassa.-Una empresa vallesana ha donat cinc respiradors a la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa. Es tracta d’utensilis desenvolupats per la companyia GasN2 de Sentmenat, homologats per […]

Avatar
Agències 11/04/2020

ACN Terrassa.-Una empresa vallesana ha donat cinc respiradors a la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa. Es tracta d’utensilis desenvolupats per la companyia GasN2 de Sentmenat, homologats per l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris. Aquests nous respiradors funcionen mitjançant un sistema d’electrovàlvules pneumàtiques que aporten i controlen el volum d’aire necessari per a cada pacient, així com la freqüència respiratòria i altres paràmetres de forma constant i objectiva.

Disposen de software de control de variables de procés, monitorització en pantalla i alarmes visuals i sonores. A més, a diferència d’altres dispositius de ventilació també homologats recentment, els de GasN2 permeten regular el despertar del pacient durant la seva fase de recuperació.La incorporació dels cinc nous DAR a l’HUMT permetrà, per una banda, millorar l’equipament de les instal·lacions d’UCI on a dia d’avui hi ha 29 pacients ingressats i, per l’altra, en pocs dies, començar a reprendre l’activitat quirúrgica urgent així com les intervencions quirúrgiques que no requereixin d’ingrés hospitalari.GasN2, empresa catalana especialitzada en aportar solucions integrals innovadores en el mercat de consum de gasos per a diferents sectors industrials ha desenvolupat aquest dispositiu de manera conjunta amb l’estudi clínic de l’Hospital Clínic de Barcelona i l’Hospital Germans Tries i Pujol de Badalona. L’HUMT va participar en les proves prèvies a l’homologació amb un resultat satisfactori. L’Hospital Universitari MútuaTerrassa s’afegirà a l’assaig clínic conjunt que es durà a terme.