Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

Una empresa catalana subministrarà biocombustibles avançats a partir de pneumàtics reciclats

ACN Barcelona.-La firma catalana Nexolub, dedicada a l’exportació internacional de derivats de petroli i químics i de combustibles sostenibles, ha arribat a un acord amb l’empresa Life for Tyres, especialitzada […]

Avatar
Agències 14/10/2021

ACN Barcelona.-La firma catalana Nexolub, dedicada a l’exportació internacional de derivats de petroli i químics i de combustibles sostenibles, ha arribat a un acord amb l’empresa Life for Tyres, especialitzada en valorització i reciclatge de pneumàtics fora d’ús, per distribuir un nou bio-oli renovable a partir de pneumàtics reciclats. El biocombustible es produirà en una planta de reciclatge de pneumàtics fora d’ús la construcció de la qual s’està ultimant a Puertollano (Ciudad Real). Nexolub adquirirà el 100% de la producció de Life for Tyres, amb un volum previst de fins a 10.000 tones anuals. El producte anirà destinat a refineries per satisfer la demanda creixent de matèries primeres avançades a la petroquímica, el sector marítim i el de l’aviació.

La nova planta començarà a funcionar a principis de l’any vinent i tindrà capacitat per processar 30.000 tones anuals de pneumàtics usats. Serà la primera d’Espanya i la de major capacitat d’Europa capaç de transformar els pneumàtics usats en biocombustible avançat i altres matèries primeres secundàries d’alta qualitat, segons indiquen els responsables de la iniciativa. Es preveu que doni feina a 38 persones, amb 250 llocs més indirectes. S’hi han invertit prop de 30 milions d’euros.A banda del biocombustible es preveu obtenir matèries primeres d’alta qualitat com el negre de fum verd, la fracció metàl·lica (acer) que és present en els pneumàtics i el Syngas. Aquests productes, indiquen els responsables de la planta, ajudaran múltiples empreses a implementar l’economia circular en els seus processos i reduir la petjada de carboni. El Syngas serà destinat a l’autoconsum energètic.Marc Monllau, director general de Nexolub, ha subratllat que l’acord, el primer amb Life for Tyres, serà el “marc ideal” per “fundar l’estratègia d’expansió de les següents plantes projectades a Espanya”.Les mateixes fonts indiquen que el nou biocombustible avançat és un líquid “renovable i circular” elaborat per Lifer for Tyres que comptarà amb el certificat International Sustainable Carbon Credit (ISCC). Això acredita el compliment dels requisits legals de sostenibilitat en els mercats de bioenergia i permet documentar la sostenibilitat i traçabilitat de la cadena de subministrament.