Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Una eina ‘online’ permetrà als transportistes del Port de Barcelona veure l’evolució diària del combustible

ACN Barcelona.-L’Institut Cerdà ha desenvolupat una eina en línia que permetrà als transportistes del Port de Barcelona tenir informació més fiable de l’evolució del carburant a partir d’una fórmula establerta […]

Avatar
Agències 04/04/2019

ACN Barcelona.-L’Institut Cerdà ha desenvolupat una eina en línia que permetrà als transportistes del Port de Barcelona tenir informació més fiable de l’evolució del carburant a partir d’una fórmula establerta pel Ministeri de Foment amb el preu de referència a 1 de gener del 2016, el preu mitjà del trimestre de realització del servei i de la mitjana de les sis benzineres dels voltants utilitzades per la majoria dels conductors. La presidenta del Port, Mercè Conesa, i el director general de Transports, Pere Padrosa, han presentat l’eina aquest dijous als transportistes i consignataris. Les dades s’enviaran cada dia i no seran vinculants tot i que serviran per orientar els conductors i consignataris per fer un càlcul dels costos de cada servei. Inicialment, l’aplicació s’ha concebut per al dièsel i més endavant s’hi incorporarà el GNV.

Per obtenir l’índex del cànon del carburant, els transportistes hauran d’omplir un formulari ‘on line’ amb dades corresponents al vehicle i el tipus de combustible, entre d’altres; i l’aplicació calcularà el preu, que s’enviarà cada matí als usuaris.El director general de Transports de la Generalitat, Pere Padrosa, ha destacat que la nova eina serà una garantia de “transparència”, però que no serà vinculant sinó que servirà per orientar els transportistes i els empresaris i tenir dades més fiables per calcular els costos d’ambdós. Padrosa ha precisat que el Ministeri de Foment va establir la fórmula que s’usa de base per començar el càlcul del preu del combustible a partir de l’1 de gener del 2016 perquè es considera que la recuperació econòmica ja estava consolidada, tot i que en realitat s’extreuran de les dades dels mesos anteriors a la sol·licitud del càlcul.