Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Una dona embarassada i amb un atac epilèptic és evacuada del vaixell a la deriva ‘Alan Kurdi’, segons l’ONG Sea-Eye

ACN Brussel·les.-Una dona embarassada i amb un atac epilèptic ha sigut evacuada aquest dimecres a la nit del vaixell a la deriva ‘Alan Kurdi’, segons l’ONG alemanya Sea-Eye. La noia […]

Avatar
Agències 11/04/2019

ACN Brussel·les.-Una dona embarassada i amb un atac epilèptic ha sigut evacuada aquest dimecres a la nit del vaixell a la deriva ‘Alan Kurdi’, segons l’ONG alemanya Sea-Eye. La noia de 23 anys procedent de Nigèria va ser rescatada per les autoritats malteses després de l’avís del capità de l’embarcació que fa més d’ una setmana que està prop de les costes de Malta esperant poder desembarcar a Europa amb 64 persones a bord. El seu marit es va haver de quedar al vaixell, segons Sea-Eye. L’organització ha denunciat les males condicions i problemes de salut que estan patint les persones rescatades i l’esgotament de provisions a bord.

Des de Brussel·les continuen les converses entre els estats membres de la Unió Europea per decidir sobre la distribució dels rescatats, entre ells dos nens petits, abans d’acordar on desembarcarà el vaixell. “Les negociacions en curs i la distribució política dels rescatats eclipsa els drets humans de les persones a bord de l’Alan Kurdi”, ha criticat el portaveu del Sea-Eye Dominik Reisinger.