Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Una de cada tres empreses desconeix que existeixen opcions de finançament alternatives als bancs, segons l’IEF

ACN Barcelona.-Una de cada tres empreses de l’Estat desconeix que existeixen opcions de finançament alternatives als bancs. Per altra banda, només un 40% de les companyies afirma haver recorregut a […]

Avatar
Agències 28/01/2021

ACN Barcelona.-Una de cada tres empreses de l’Estat desconeix que existeixen opcions de finançament alternatives als bancs. Per altra banda, només un 40% de les companyies afirma haver recorregut a altres canals menys habituals per obtenir recursos. Segons el ‘Barómetre Empresarial Fintech i Finançament Alternatiu’, presentat aquest dijous per l’Institut d’Estudis Financers (IEF), la falta de coneixement i una forta competència bancària són les principals barreres pel sector que ofereix alternatives al finançament tradicional. L’estudi també apunta que les noves opcions de finançament i el ‘fintech’ no podran suplir la caiguda bancària provocada per la crisi i afegeix que la majoria dels bancs enduriran les condicions del crèdit aquest 2021.

En aquest sentit, l’economista i director general de l’IEF, Josep Soler, creu que impulsar l’ús de mètodes de finançament alternatius és “més urgent que mai”. Soler fa aquesta afirmació recordant que el 43% de les empreses que han participat en l’estudi consideren que els ha resultat “difícil o molt difícil” obtenir crèdit bancari durant els últims sis mesos malgrat la disponibilitat de crèdits avalats per l’Institut de Crèdit Oficial (ICO).Pel que fa a les diferents opcions de finançament alternatiu, aquelles empreses que l’han utilitzat en alguna ocasió assenyalen el ‘factoring’, el ‘renting’ i el ‘leasing’ com els més comuns.Quant al context econòmic, el 70% de les empreses tenen previst buscar finançament amb força o molta probabilitat durant el pròxim exercici. Tot això, en un escenari on el 84% de les empreses creuen que l’accés al finançament s’endurirà. De fet, el 90% dels bancs enquestat preveu pujar els tipus d’interès. Pel que fa als proveïdors de finançament alternatiu, en canvi, un 61% asseguren que els mantindran estables.