Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Una de cada deu empreses d’enginyeria industrial de l’Estat ha acomiadat treballadors per la crisi de la covid-19

ACN Madrid.-Una de cada deu empreses d’enginyeria industrial de l’Estat ha acomiadat treballadors per la crisi de la covid-19. Segons l’enquesta ‘Baròmetre Industrial 2020’, elaborada pel Consell General de Col·legis […]

Avatar
Agències 11/02/2021

ACN Madrid.-Una de cada deu empreses d’enginyeria industrial de l’Estat ha acomiadat treballadors per la crisi de la covid-19. Segons l’enquesta ‘Baròmetre Industrial 2020’, elaborada pel Consell General de Col·legis Oficials de Graduats i Enginyers Tècnics Industrials d’Espanya (Cogiti), el 9% de les empreses del sector ha acomiadat una mitjana de quatre empleats. Per altra banda, un 14% dels negocis ha hagut d’aplicar ERTO a una mitjana de nou treballadors. Des del Cogiti denuncien la mala gestió per part de les administracions –el 80% dels enginyers considera “insuficients” les seves actuacions- i reclamen la creació d’una taula de la indústria per dur a terme “reformes estructurals” i distribuir “de forma transparent” els fons Next Generation EU.

De fet, els enginyers industrials defensen que la caiguda de la producció industrial a l’Estat –d’un 9,1% segons l’Institut Nacional d’Estadística- no només es produeix per la crisi de la covid-19, sinó també per una sèrie de “problemes estructurals” que, segons el Cogiti, “ja es van alertant des de fa temps”.Tot i que l’arribada dels fons europeus suposa “una gran oportunitat” per reactivar l’economia, l’enquesta posa de manifest que els enginyers encaren el 2021 amb poc optimisme. Gairebé el 80% estima que el pressupost de les seves empreses es reduirà, de mitjana, un 24%. En paral·lel, és de la meitat –el 52%- assegura que la pandèmia ha afectat significativament el seu negoci.En aquest sentit, el president del Cogiti, José Antonio Galdón, ha subratllat que el sector es troba “en un moment transcendental” i ha afegit que caldrà “escollir molt bé i gestionar millor” els fons de recuperació. “Sent ambiciosos i confiant en les nostres possibilitats, aconseguir que la indústria representi un 30% del PIB abans de 2030 és factible”, ha defensat.