Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

Una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona carrega contra l’entrada de Vox en ajuntaments d’arreu de Catalunya

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Una cinquantena de persones s’han concentrat aquest dissabte a la plaça Sant Jaume de Barcelona per protestar contra l’entrada de Vox en ajuntaments d’arreu de Catalunya després de la celebració de les eleccions municipals del 28 de maig. Els participants han denunciat un gir de la política “cap a la dreta” i han rebutjat “els discursos d’odi” de la formació. Un dels organitzadors, en Dani Celma, ha subratllat a l’ACN la importància de “no permetre que els seus representants governin o tinguin la possibilitat d’influir en les polítiques dels municipis”. També ha instat la ciutadania a “mobilitzar-se” i no permetre que les seves idees tinguin “cap tipus de validesa” perquè “ningú se les cregui”.

La concentració ha començat a les set de la tarda i ha congregat desenes de persones de diferents municipis on Vox ha obtingut uns bons resultats en els darrers comicis ja sigui entrant al consistori, o bé millorant els resultats que van obtenir en la darrera convocatòria, ara fa quatre anys. Celma ha reconegut que es tracta d’una tendència que els preocupa i demanat “unitat” a tots els territoris per “lluitar” contra els missatges de Vox i altres candidatures que s’hi puguin assimilar.

Publicitat

Preguntat per el motiu de la seva pujada, Celma opina que es tracta d’una conjuntura molt concreta, que fa que “en temps de crisi o incertesa” es puguin comprar fàcilment per “gent que es troba amb cert malestar” o en l’altre extrem “persones molt riques”. Segons ell la solució per evitar que la gent “compri aquestes ideees” passa per “desmitificar-les” i contrarestar-les amb arguments verídics.

<strong>Lectura de manifest i crida a la organització</strong>

Durant l’acte han intervingut diverses persones, entre elles l’activista de Reus Mohamed Said Badaoui, acusat de radicalisme i expulsat al Marroc. Totes elles han titllat els resultats electorals de “mala notícia” per “al conjunt de la societat, per a la democràcia i la convivència en general”.

Durant la lectura del manifest, s’ha recordat que al conjunt de Catalunya Vox ha obtingut 124 regidors amb més de 150.000 mil vots. Pel que fa a la situació arreu de l’estat espanyol, s’ha assegurat que “és encara pitjor, ja que n’hi ha més de 1.600 d’electes, amb una xifra superior a l’1,6 milions de vots”.

“La irrupció de l’extrema dreta a molts consistoris de Catalunya és nefasta en molts sentits. La seva presència fa girar tot l’ambient polític cap a la dreta i alimenta les agressions racistes i LGTBIfòbiques”, afirma el document unitari que s’ha llegit.

Per això, davant d’aquesta situació els col·lectius signants demanen “no resignar-se” i seguir “rebutjant els seus discursos d’odi”. En aquest sentit, posa sobre la taula organitzar protestes de cara a la constitució dels ajuntaments en unes setmanes, així com una campanya “col·lectiva i unitària” de cara a les eleccions generals del 23 de juliol.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió