Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Una cinquantena de persones de l’oci nocturn es manifesten a Tarragona per poder tornar a obrir

ACN Tarragona.-Una cinquantena de persones vinculades a l’oci nocturn s’han manifestat aquest dijous a Tarragona per reclamar que es tornin a obrir els locals i per demanar ajudes a l’administració. […]

Avatar
Agències 27/08/2020

ACN Tarragona.-Una cinquantena de persones vinculades a l’oci nocturn s’han manifestat aquest dijous a Tarragona per reclamar que es tornin a obrir els locals i per demanar ajudes a l’administració. Amb el lema “no som delinqüents, volem treballar” han reivindicat que els locals no són una font de contagis i que són segurs, i han posat de manifest que encara que els establiments estan tancats, els casos de covid-19 s’han seguit incrementant. Joaquim Boadas, secretari general de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm) ha afirmat que alguns establiments ja han començat a rebre notificacions de desnonament perquè no poden pagar el lloguer. Des de Fecasarm volen fer protestes a diferents capitals de província.

Entre els manifestants hi havia empresaris i treballadors de diferents locals d’oci nocturn del Camp de Tarragona. “Tenim l’activitat limitada o totalment restringida. Demanem que es pugui treballar, amb determinades condicions, però treballar”, ha apuntat Boadas. Des del sector afirmen que accepten restriccions d’aforament i mesures sanitàries, però no entenen que hagin d’estar totalment tancats. “Amb l’oci nocturn tancat els contagis han seguit pujant. Per tant, la font no és l’oci nocturn regulat. En tot cas és l’il·legal”, ha raonat el directiu de Fecasarm, que ha posat en focus en els ‘botellons’, festes en vaixells i trobades multitudinàries de gent en les quals no hi ha cap control. Per tant, es consideren “part de la solució, no el problema”. “Que Salut ens vegi com una font de contagi d’alt risc, és un error. Ara no som cap font de contagi, en tot cas ho som de ruina, abandonament o de problemes econòmics. La solució és poder tornar a treballar”, ha reivindicat Boadas. Paral·lelament, reclamen que el Procicat aprovi un pla sectorial de l’oci nocturn per poder reobrir. Amb tot, demanen ajudes. Ja sigui per compensar les pèrdues que han patit fins ara o per minimitzar l’impacte de seguir amb la persiana baixada. Segons dades de l’entitat, ja hi ha establiments que han presentat concurs de creditors i que acumulen deutes d’entre 50.000 i 250.000 euros en concepte de lloguers. Altres ja haurien rebut un burofax per ser desnonats. Des de Fecasarm apunten que per molts propietaris la situació és delicada. “A 31 de desembre s’hauran presentat tots els concursos de creditors en base a l’estat d’alarma i aleshores es veurà el dany final. Molts locals hauran perdut la possessió dels seus negocis i no podran reobrir encara que vulguin”, alerta Boadas. I anuncia que si no hi ha ajudes aniran als tribunals per reclamar la “responsabilitat patrimonial” a l’administració. “S’ha fet un tracte diferenciat respecte altres activitats”, lamenta.Segons Boadas, unes 40.000 persones a Catalunya viuen de l’oci nocturn. A més, indica que el 60% dels establiments no han obert des del 13 de març, quan es va decretar l’estat d’alarma. I altres que ho van fer temporalment, ho van fer amb aforament limitat i taules a la pista de ball. En la seva opinió és una mesura que garantia la seguretat i permetia establir un control. “Ara hi ha oferta il·legal, que suposa més risc de contagi i la corba ha anat a pitjor. Amb el sector de l’oci nocturn obert, l’evolució era més favorable”, ha assenyalat. La concentració d’aquest dijous a Tarragona és la primera d’una sèrie que volen fer setmanalment. També tenen la intenció d’escampar-la per altres capitals de província de l’Estat.