Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Una cinquantena de nois i noies aspiren a aconseguir una plaça al nou cor mixt de l’Escolania de Montserrat

|

- Publicitat -

ACN Monistrol de Montserrat – Una cinquantena de nois i noies d’entre 17 i 24 anys s’han apuntat a les audicions per entrar a formar part del nou cor de veus mixtes de l’Escolania de Montserrat. La idea és que el nou cor estigui format per unes 20 o 25 persones, de manera que la xifra d’inscrits dobla les places disponibles. Fonts de l’Abadia de Montserrat asseguren a l’ACN que l’alta demanda demostra que hi havia una “necessitat” de fer un cor amb veus femenines. De la cinquantena d’aspirants, més o menys la meitat són nois i l’altra meitat noies. Les audicions pel nou Cor de Cambra es fan aquest dissabte 27 de maig i també el 3 de juny a porta tancada. L’11 de setembre serà el dia de vestició dels membres de l’Escolia i també dels del nou cor.

Per primera vegada en els seus més de 700 anys d’història, l’Escolania de Montserrat ha decidit incorporar veus femenines. Ho farà a través de la creació del nou Cor de Cambra, un cor mixt format per nois i noies d’entre 17 i 24 anys. Fins ara, l’Escolia sempre s’havia limitat a les veus blanques masculines, però a partir del curs que ve farà un gir amb la creació del nou cor mixt, un fet inèdit en la seva història. L’Escolania és considerada l’escola de música en actiu més antiga d’Europa.

Publicitat

El director del nou cor serà Pau Jorquera, actual subdirector musical de l’Escolania. Els integrants de la nova formació estaran en etapa de formació i, per tant, tot i que seran més grans que els actuals, podran ser considerats igualment ‘escolans’ i ‘escolanes’. El nou cor cantarà un cap de setmana al mes i aniran vestits amb saia (sotana) i roquet (roba blanca). De fet, l’uniforme serà molt similar al dels escolans.

Les audicions per accedir al nou cor arrenquen aquest dissabte 27 de maig i també tindran lloc el dissabte 3 de juny. Fonts de l’Abadia de Montserrat han explicat a l’ACN que s’hi han presentat una cinquantena d’aspirants, el doble que les places disponibles. Això demostra “la necessitat” i el “gran interès” que hi havia perquè s’incorporessin veus femenines a l’Escolania.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió