Dissabte, 20 d'agost de 2022 - Edició 1486
La República

Una cinquantena de contribuents devien 88,5 milions d’euros a l’Agència Tributària de Catalunya a finals del 2021

ACN Barcelona – Un total de 51 persones físiques i jurídiques tenien un deute de 88,5 MEUR amb l’Agència Tributària de Catalunya a 31 de desembre del 2021, segons es […]

Agències 27/06/2022

ACN Barcelona – Un total de 51 persones físiques i jurídiques tenien un deute de 88,5 MEUR amb l’Agència Tributària de Catalunya a 31 de desembre del 2021, segons es desprèn de la nova llista publicada per l’organisme aquest dilluns. Entre les persones físiques, destaquen dues germanes –Maria Carmen i Maria del Mar Ballbè Anglada- que deuen 3,6 i 3,5 MEUR respectivament; Anna Maria Borrell Marón, amb 3,3 MEUR, i Montserrat Unanue Navarro, amb 3,1 MEUR. Per la seva banda, entre les societats, el deute més elevat correspon a Playbadalona S.A., amb 10 MEUR, juntament amb Rec Madral i Riera de Cabanyes Companyia d’Aigües, amb 6,7 i 6,3 MEUR, respectivament.

En la llista d’enguany, que inclou els deutes fins al darrer dia del 2021 però no les actuacions posteriors, s’ha rebaixat d’un milió d’euros a 600.000 euros el llindar per aparèixer a la llista, tal com recull la Llei de mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal. A més, un altre dels canvis normatius fixa que també hi constin les persones que hagin estat declarades responsables solidàries i que comparteixen l’obligació de fer-se càrrec del pagament d’un deute determinat; tot i que a Catalunya no hi ha ningú que compleixi els requisits per aparèixer-hi, segons el Departament d’Economia i Hisenda.

Es tracta de deutes i sancions tributaris que es refereixen a tributs propis o cedits, l’aplicació dels quals correspon a l’ATC. Bàsicament, tenen a veure amb els impostos de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, successions i donacions, patrimoni, la taxa sobre el joc i liquidacions procedents de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) en relació amb el cànon de l’aigua.

Entre les persones físiques que hi figuren, també hi ha Víctor Fontfreda Puig, amb 2,2 milions d’euros; Nancy Janeth Suárez, Miguel Anglada Puigcerver, Luis Ventura, amb 1,5 MEUR cadascú; Joaquin Gil Llorente, Francisco Vicente Ros i Víctor Sagi Montplet, amb 1,4 MEUR cada un, entre d’altres.

Entre les societats, també hi ha Moramar S.A. amb un deute de 3,5 milions d’euros, Promocions del Nord 2012 SL, amb 2,7 milions d’euro; Recreativos Caballero, amb 2,3 milions d’euros, Ibupe Rehabilitació S.A., amb 1,6 milions d’euros; Hato Verde Golf SL, amb 1 milió d’euros, entre d’altres.