Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Una cinquantena d’activitats celebraran fins el 25 d’abril el Dia Mundial del Circ a Catalunya

ACN Barcelona.-L’agenda del Dia Mundial del Circ recull enguany més d’una cinquantena d’activitats que tindran lloc fins el 25 d’abril arreu de Catalunya. L’Associació de Professionals de Circ de Catalunya […]

Avatar
Agències 13/04/2021

ACN Barcelona.-L’agenda del Dia Mundial del Circ recull enguany més d’una cinquantena d’activitats que tindran lloc fins el 25 d’abril arreu de Catalunya. L’Associació de Professionals de Circ de Catalunya ha elaborat aquesta agenda amb les aportacions del sector per promoure la difusió d’aquesta celebració per part de diferents entitats i col·lectius relacionats amb el circ i les arts escèniques. Així mateix, el manifest reivindicatiu del Dia Mundial del Circ 2021 critica l’increment de la precarietat que està vivint el sector del circ a causa de la pandèmia de la COVID-19 i la manca de cura i atenció a la cultura per part de les administracions.

En total s’han organitzat una cinquantena d’activitats entre espectacles i tallers a Sabadell, Tiana, Berga, Barcelona, Mataró i d’altres ciutats catalanes.Enguany l’APCC donarà suport a la celebració del Dia Mundial del Circ que l’associació Tub d’Assaig organitza a Terrassa, i que tindrà lloc el pròxim 17 d’abril. El manifest reivindicatiu del Dia Mundial del Circ 2021 posa en valor el treball i esforç dels professionals del circ en tots els àmbits, i els encoratja a continuar treballant per aquesta art escènica en què el risc és imprescindible.Com ja ve sent habitual els darrers anys, la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya, la XECC ha encarregat el manifest reivindicatiu del Dia Mundial del Circ a professionals del sector, en aquest cas Serena Vione i Andrea Martínez, directores d’Encirca’t, Maiol Pruna exalumne i artista emergent, i Bet Corominas, representant dels alumnes de l’escola Encirca’t. El text es llegirà en els actes organitzats per l’associació Tub d’Assaig de Terrassa, que compten amb el suport de l’APCC, i també us proposem que el llegiu en totes les altres activitats organitzades per celebrar el Dia Mundial del Circ. Des de l’APCC es fa una crida perquè el Manifest del Dia Mundial del Circ es llegeixi abans dels actes organitzats fins el 25 d’abril.