Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Una associació de propietaris de pisos de lloguer celebra el “nou cop” al control de preus del Constitucional alemany

ACN Barcelona.-L’associació de propietaris de pisos de lloguer Asval ha qualificat com a “nou cop” al control de preus la sentència del Tribunal Constitucional alemany que invalida el sostre imposat […]

Avatar
Agències 15/04/2021

ACN Barcelona.-L’associació de propietaris de pisos de lloguer Asval ha qualificat com a “nou cop” al control de preus la sentència del Tribunal Constitucional alemany que invalida el sostre imposat pel govern de Berlín a la capital alemanya. L’àrbitre de la Carta Magna germana considera que els lands no tenen competències per prendre una decisió d’aquest tipus. Asval afirma que controlar els preus dels lloguers “no facilita” l’accés a l’habitatge, sinó que “el dificulta”, i que una mesura com aquesta provoca una “reducció” de l’oferta, perquè molts propietaris retiren del mercat els seus immobles. També afirmen que augmenta l’economia submergida i desincentiva la inversió de manteniment als pisos.

L’entitat al·ludeix a dades de l’institut Ifo alemany per assegurar que en l’any i mig que fa que la mesura està en vigor a Berlín l’oferta d’immobles de lloguer s’ha reduït un 40%.Finalment, Asval opina que, en lloc de control de preus, el que cal per millorar el problema de l’accés a l’habitatge és “incentivar l’oferta” de lloguer “social i assequible”.A curt termini demana un fons d’ajuts públics directes per a les famílies més vulnerables i reitera que mesures com la que ara tomba el Tribunal Constitucional alemany no van “a l’arrel del problema”, que al seu parer és la manca d’oferta esmentada.