Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Una app de realitat augmentada permetrà fer un recorregut virtual per la planta potabilitzadora de Sant Joan Despí

ACN Barcelona.-Aigües de Barcelona ha habilitat una app de realitat augmentada que permetrà fer un recorregut virtual per la planta potabilitzadora (ETAP) de Sant Joan Despí, infraestructura clau per abastir […]

Avatar
Agències 10/12/2020

ACN Barcelona.-Aigües de Barcelona ha habilitat una app de realitat augmentada que permetrà fer un recorregut virtual per la planta potabilitzadora (ETAP) de Sant Joan Despí, infraestructura clau per abastir d’aigua l’àrea metropolitana de Barcelona i una de les més avançades tecnològicament d’Europa. L’aplicatiu, que combinarà imatges de gran realisme amb informació interactiva sobre l’espai i els processos que s’hi duen a terme, vol esdevenir un recurs didàctic de gran utilitat per a professorat i alumnat de secundària, que es pot complementar amb la guia i el catàleg d’activitats educatives disponibles. L’app es pot descarregar gratuïtament a Google Play i Apple Store.

Des que es va crear el 1955 fins avui, l’ETAP de Sant Joan Despí s’ha convertit en una de les plantes potabilitzadores tecnològicament més avançades d’Europa. En aquesta planta, processos de sempre com el pretractament, la clarificació i la desinfecció final de l’aigua conviuen amb d’altres d’última generació, com el tractament de l’aigua amb ozó i carbó actiu, l’osmosi inversa i la reutilització de residus.