Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Una aplicació permetrà a famílies de migrants saber en tot moment on són els seus parents

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Una aplicació batejada amb el nom Bengala -l’instrument que fan servir els mariners quan es troben amb problemes a alta mar- permetrà a les famílies de persones migrants saber en tot moment on són els seus parents. El programa per a telèfons mòbils l’ha desenvolupat l’organització dedicada a la reinserció de joves en risc d’exclusió social mitjançat l’esport Superacció, que ha presentat l’eina en el marc del seu desè aniversari. L’aplicació també inclourà informació “actualitzada i valuosa” sobre els països de destí per tal que les persones que emigren puguin prendre decisions fonamentades sobre el lloc on volen anar. El programa disposa, a més, d’un piu vermell d’alarma per alertar els serveis d’emergència en cas de necessitat.

Les zones fosques de cobertura del Mediterrani estaran senyalades en un mapa per tal que l’usuari sàpiga on en tindrà i on no. “D’aquesta manera podrà quedar constància dels usuaris que malauradament no tornin a connectar”, afirma Zouhair Zammouri, fundador de Superacció.

Publicitat

Zammouri afegeix que l’aplicació també servirà per tenir una xifra de les desaparicions de persones que hi ha al mar, “un crim humanitari que ningú vol assumir”.

Si el telèfon mòbil no tingui cobertura, el botó vermell “opera com el número d’emergències de qualsevol companyia”, i es connecta a qualsevol xarxa per enviar el senyal, segons indiquen els desenvolupadors de l’aplicació.

A través de la connexió GPS el programa envia senyals i deixa rastre “com si fossin engrunes de pa”, els emmagatzema i permet saber en temps real on és l’aparell i el darrer lloc de connexió. Si no hi ha cobertura mòbil l’aplicació continua emmagatzemant la posició del terminal i l’actualitza quan la recupera.

Una altra funció de Bengala és emmagatzemar tota la documentació personal del viatger al servidor perquè quan arribi al destí es pugui documentar qui és i d’on ve.

L’aplicació estarà disponible tant per al sistema operatiu Android com per a l’IOS.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió