Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Un veí de l’Espluga de Francolí va causar l’incendi a la Conca de Barberà que va cremar 43 hectàrees

ACN Montblanc.-Un veí de l’Espluga de Francolí, de 69 anys d’edat, va causar l’incendi a la Conca de Barberà, el passat 21 de març, que va cremar 43 hectàrees a […]

Avatar
Agències 12/04/2021

ACN Montblanc.-Un veí de l’Espluga de Francolí, de 69 anys d’edat, va causar l’incendi a la Conca de Barberà, el passat 21 de març, que va cremar 43 hectàrees a la serra de Senan. L’home ha estat denunciat penalment. Arran la investigació d’Agents Rurals es va poder determinar que el foc havia començat en una finca agrícola de l’Espluga de Francolí. Segons fonts policials, les indagacions posteriors van comprovar que el responsable de la finca hauria fet una crema de restes vegetals sense autorització i que aquesta crema es va descontrolar i va afectar la massa forestal propera. Un cop identificat el presumpte autor per imprudència de l’incendi, els investigadors van citar-lo per declarar a comissaria i van lliurar l’atestat policial al jutjat.

La investigació es va iniciar arran de l’incendi forestal del passat 21 de març i que va cremar 43 hectàrees de terreny, gairebé la seva totalitat de zona forestal i un hectàrea de terreny agrari. L’incendi va suposar l’activació de nombroses dotacions dels Bombers de la Generalitat per extingir-lo.El foc va afectar massa forestal de tres municipis diferents: Senan i l’Espluga de Francolí a la Conca de Barberà, i Fulleda a les Garrigues. Les dotacions de Bombers de la Generalitat van treballar durant dies fins que el foc es va donar completament per extingit aquest passat 4 d’abril.Un cop es va poder apagar, agents rurals i mossos van obrir investigació per esclarir l’origen de les flames. Mitjançant la investigació tècnica del Cos d’Agents Rurals i també d’altres gestions d’investigació policial, es va poder ubicar l’origen del foc en aquesta finca de l’Espluga. Mossos de la comissaria de Valls van denunciar penalment el propietari per imprudència greu.