Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Un treballador de Saint-Gobain: “Tenim poques esperances d’arribar a un acord, l’empresa ens està enganyant i humiliant”

|

- Publicitat -

ACN L’Arboç .-Juan José Sarmiento fa 21 anys que treballa a la divisió Glass de la fàbrica de Saint-Gobain a l’Arboç (Baix Penedès). Aquest diumenge al matí ha format part del grup de piquets que es manté a la porta del centre logístic de la multinacional al polígon de Bellvei. Pendents de la reunió de mediació amb la direcció al Departament de Treball, els treballadors assenyalen que no aixecaran el bloqueig d’aquest magatzem que garanteix el subministrament a grans firmes automobilístiques, com Seat, Ford o Mercedes. “Tenim poques esperances d’arribar a un acord, l’empresa ens està enganyant i humiliant”, ha afirmat Sarmiento a l’ACN. El treballador assegura que lluitaran fins a l’últim dia, perquè diu, que “no tenen res a perdre”.

Segons el treballador, la direcció de l’empresa no té cap intenció d’assolir cap acord amb ells, ja que cada vegada que aproximen posicions acaben fent-se enrere. Per aquest motiu, ha apuntat que no tindran cap més gest de “bona voluntat” i no permetran que surti cap camió del magatzem del polígon de Bellvei. “Hem fet dos gestos i hem deixat marxar sis camions, perquè l’empresa ens havia dit que arribaríem a un acord. Un cop hem fet el gest s’han tirat enrere”, ha lamentat Sarmiento. De fet, ha assegurat que la companyia té camions escampats pel polígon disponibles les 24 hores del dia perquè carreguin la mercaderia quan sigui possible.El comitè d’empresa va denunciar aquest dissabte coaccions dels Mossos d’Esquadra perquè desbloquegessin el magatzem. Segons els sindicats, els van amenaçar amb què les unitats BRIMO els desallotjarien a les tres de la tarda si no treien els vehicles que tenen aparcats a les portes del centre logístic. Davant d’això, la plantilla va presentar una denúncia contra el conseller d’Interior, Miquel Samper, per vulnerar el dret de vaga. Fonts d’Interior han negat cap coacció al dret de vaga. Sarmiento ha explicat que la policia catalana no ha aparegut durant les primeres hores de la jornada i ha apuntat que es deu al fet que estan esperant el resultat de la reunió de mediació. Representants dels treballadors i la direcció de Saint-Gobain estan reunits des de les 12 del migdia a la seu de Treball a Barcelona per fer mediació. El secretari de Treball, Josep Ginesta, i el director general de Relacions Laborals, Enric Vinaixa, han encapçalat la comitiva de la Generalitat, que ha començat reunint-se per separat amb les dues parts. Abans d’entrar, els membres del comitè d’empresa han reclamat la retirada de Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) i garanties per la viabilitat i continuïtat de l’altra divisió de l’empresa, Sekurit. Fonts de la companyia han posat com a condició imprescindible per avançar en la negociació l’aixecament del bloqueig del centre logístic a Bellvei, que fa més d’una setmana que dura i amenaça el subministrament a empreses com Mercedes o Ford.Sarmiento ha reiterat que els treballadors no estan fent res il·legal i que en tot cas seria l’empresa qui no estaria actuant legalment: “Ells estan fent coses il·legals perquè tenen naus sense permisos i sense guals”, ha opinat.”L’esperança es va esgotant, però no tenim res a perdre, som 122 companys que ens quedem sense feina, ja ho hem perdut tot. Podrem dir que hem lluitat fins a l’últim dia i tenir el cap ben alt perquè lluitem pels nostres drets i per dignitat”, ha expressat el treballador. Així mateix, ha afirmat que seguiran lluitant fins a l’últim minut. Els treballadors es tornaran a manifestar a les sis d’aquesta tarda pels carrers de l’Arboç, com ja han fet tots els diumenges d’ençà que es va anunciar el tancament de la planta.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió