Dijous, 26 de gener de 2023 - Edició 1645
La República

Un total de vuit persones procedents de la nau desocupada de Badalona passa la nit al ras a la plaça del Cotonifici

ACN Badalona.-Un total de vuit persones procedents de la nau desallotjada del carrer Progrés de Badalona han passat aquesta nit al ras a la plaça del Cotonifici. Es tracta d’homes […]

Agències 15/01/2022

ACN Badalona.-Un total de vuit persones procedents de la nau desallotjada del carrer Progrés de Badalona han passat aquesta nit al ras a la plaça del Cotonifici. Es tracta d’homes que no es van acollir a l’oferta de l’Ajuntament per allotjar-los durant tres mesos en albergs municipals, una opció que van acceptar unes 44 persones i que aquesta nit ja hi ha pogut dormir. Poc després de les 8.15 h agents de la Guàrdia Urbana han ordenat a les persones que es llevessin i moguessin les tendes i altres elements, entre ells una barbacoa per escalfar-se, perquè el servei de neteja pogués sanejar l’espai, situat davant de la nau desallotjada, un fet que no ha agradat els desallotjats i que ha generat petits encaraments amb els agents, sense més.

Els agents s’han personat quan dos dels integrants de l’acampada ja s’havien llevat i havien encès una barbacoa per escalfar-se, després d’una nit on el termòmetre ha baixat per sota dels 2ºC a Badalona. Els desallotjats s’hi havien instal·lat amb tendes de campanya, mantes i tot d’elements, entre ells fustes per alimentar la barbacoa que utilitzen per a escalfar-se.Tot i que el volum de persones ha estat considerablement inferior al de la primera nit després del desallotjament de la nau del carrer Progrés, que es troba a escassos metres del lloc, els policies han informat que havien de moure tots els elements perquè el servei de neteja pogués treballar a la plaça. Després d’un breu estira i arronsa verbal, els que estaven desperts han començat a moure els elements, mentre que els agents han anat tenda per tenda despertant la resta de persones concentrades.Un cop apartat tot el material, els operaris han actuat, primer escombrant i recollint tot allò que els desallotjats havien deixat voluntàriament i posteriorment amb una solució d’aigua a pressió amb material desinfectant, el mateix que s’utilitza per a la neteja viària. Tot i que no han volgut fer declaracions davant de càmera, alguns dels integrants de l’acampada han explicat que no havien declinat acollir-se al pla de reallotjament del consistori perquè no ho consideraven la millor solució per a ells.L’Ajuntament havia previst inicialment una trentena de places per a reallotjar en albergs municipals els ocupants de la nau del carrer Progrés, però la bona acollida de la proposta feta divendres va fer que finalment es pogués ampliar fins a les 44 places. Ara per ara, les vuit persones que han passat la nit a la plaça del Cotonifici tenen previst romandre al mateix espai, on durant el dia es preveu que s’hi reuneixin altres persones procedents d’altres naus properes que també estan ocupades.