Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Un total de 552 infants han mort i més de 1.400 han quedat ferits a l’Afganistan aquest any, segons Unicef

ACN Barcelona.-Un total de 552 infants han mort i més de 1.400 han quedat ferits a l’Afganistan des de principis del 2021. Més de 18 milions de persones necessiten ajuda […]

Avatar
Agències 16/08/2021

ACN Barcelona.-Un total de 552 infants han mort i més de 1.400 han quedat ferits a l’Afganistan des de principis del 2021. Més de 18 milions de persones necessiten ajuda humanitària –prop de la meitat dels quals, nens- i 390.000 persones viuen desplaçades internament. Aquestes són només algunes de les dades que expliquen, segons Unicef, la situació actual al país, on 12 milions de persones es troben en nivells d’emergència o crisi d’inseguretat alimentària i gairebé 4 milions d’infants no van a l’escola. Segons l’organització humanitària, l’Afganistan ha estat durant molt anys un dels “pitjors indrets del món per ser infant”, una situació que ha empitjorat les últimes setmanes.

Segons Unicef, el país s’enfronta a una triple crisi: l’escalada de violència, la pandèmia de la covid-19 i la sequera. Alhora, la preocupació d’Unicef ha crescut recentment per l’augment de les violacions greus dels drets dels infants, especialment arran del reclutament per part de grups armats. L’organització humanitària vol mantenir la presència a la zonaL’entitat garanteix que “no té intenció d’anar-se’n” i que mantindrà un equip a Kabul i a totes les regions. Amb tot, Unicef afirma que si el combat acaba posant en perill la vida dels equips que en formen part, els traslladaria temporalment, amb el compromís que mantindrà el “suport vital” a través de la seva xarxa d’aliats i tornarà “tan aviat som sigui possible fer-ho”. Alguns membres del personal de l’ONU a l’Afganistan s’estan traslladant a Almaty, Kazajstan, i treballaran des d’allà. L’organització, que porta 65 anys treballant a l’Afganistan, està present a totes les regions. Hi té 11 oficines repartides per tot el país i un conjunt d’aliats que garanteixen els subministraments essencials per als més desafavorits.