Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Un total de 16 aerolínies europees han retornat l’import de 500.000 vols bescanviats per cupons durant la pandèmia

ACN Brussel·les – Un total de 16 aerolínies europees han retornat l’import de 500.000 vols cancel·lats durant la pandèmia i que van ser bescanviats per cupons, segons ha informat la […]

Agències 08/07/2022

ACN Brussel·les – Un total de 16 aerolínies europees han retornat l’import de 500.000 vols cancel·lats durant la pandèmia i que van ser bescanviats per cupons, segons ha informat la Comissió Europea. Les companyies, entre les quals hi ha les espanyoles Iberia i Vueling, van arribar a un acord amb l’executiu europeu i la Xarxa de Protecció al Consumidor, que agrupa associacions dels estats membres. La Comissió, a més afirma que arran de la situació actual de col·lapse en alguns aeroports europeus seguirà “vigilant de prop la situació per garantir que es respecten els drets dels consumidors i passatgers de forma estricta”. Les associacions de consumidors també han iniciat converses amb quatre grans intermediaris europeus: eDreams, Etraveli, Kiwi.com i Otravo.

Les associacions de consumidors volen assegurar-se que les empreses intermediàries de vols informen sobre els drets dels consumidors relacionats amb la cancel·lació, retornen l’import dels vols cancel·lats i ofereixen servei d’atenció al client.

Les aerolínies també s’han compromès a eliminar els endarreriments en el retorn dels diners, informar millor als consumidors dels seus drets relacionats amb la cancel·lació i oferir el canvi de vals per diners. A banda de Vueling i Iberia, les aerolínies que han acceptat les condicions són Aegean Airlines, Air France, Alitalia, Austrian Airlines, British Airways, Brussels Airlines, Easyjet, Eurowings, KLM, Lufthansa, Norwegian, Ryanair, TAP i Wizz Air.

“Les companyies aèries han complert els seus compromisos en relació amb la crisi de cancel·lacions massives de 2020”, ha afirmat el comissari de Justícia, Didier Reynders. “La major part dels retards en els reemborsaments s’han eliminat, els consumidors estan informats dels seus drets i s’han retornat milions d’euros”, ha conclòs el comissari, que també ha demanat a les companyies aèries que segueixin amb els esforços “ara que els viatgers estan experimentant una altra vegada diversos endarreriments i cancel·lacions”.

El comissari de Justícia ha assegurat que la Comissió seguirà de prop si es compleixen les normes de la UE i es realitzen els reemborsaments i indemnitzacions necessàries. En paral·lel, l’executiu europeu està revistant la directiva per les vacances combinades i els drets dels passatgers i preveu publicar una nova proposta el 2023.