Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Un sindicat porta l’Ajuntament de Valls als jutjats per les deficiències de la comissaria de la Policia Local

ACN Valls.-El Sindicat Autònom de Policia de les Policies Locals de Catalunya (SAP-PL) ha demandat l’Ajuntament de Valls per les deficiències que presenta la comissaria de la Policia Local. En […]

Avatar
Agències 31/01/2020

ACN Valls.-El Sindicat Autònom de Policia de les Policies Locals de Catalunya (SAP-PL) ha demandat l’Ajuntament de Valls per les deficiències que presenta la comissaria de la Policia Local. En concret, el sindicat ha interposat una demanda en matèria de prevenció de riscos laborals davant el jutjat social de Tarragona “per incompliment de les mesures de prevenció efectuades per la Inspecció de Treball”. El sindicat fa anys que denuncia mancances a les instal·lacions de la policia al nucli antic, que estan degradades i han quedat petites, i reclama a l’Ajuntament que construeixi la nova comissaria –un projecte que s’arrossega des de fa anys.

El novembre del 2015 el SAP-PL va presentar a l’aleshores alcalde, Albert Batet, diverses propostes per tal de modificar, organitzar i reparar l’espai de treball dels agents i, en la mesura del possible, habilitar unes noves dependències. Davant la “inacció” del consistori, el SAP-PL va presentar denúncia el 2016 davant la Inspecció de Treball.Els representants dels treballadors van denunciar que la comissaria no disposava d’aigua corrent potable a disposició dels treballadors tret de la provinent dels lavabos; que s’hi patien episodis de males olors, sobretot els dies de pluja, i aparició d’humitats. També, que el vestuari masculí no era prou gran per donar cabuda simultània dels treballadors de cada torn i que algunes taquilles estaven al passadís o, fins i tot, en alguna dutxa. A més, denunciaven les petites dimensions de les instal·lacions, entre d’altres. La Inspecció de Treball va constatar que la comissaria pateix “problemes d’espai físic que dificulten l’estricte i permanent compliment de les disposicions de seguretat i salut sobre llocs de treball previstes en el Reial Decret 486/1997”. L’Ajuntament es va avenir a fer algunes actuacions menors, a l’espera de poder impulsar el projecte de la nova comissaria.Tot i això, el maig del 2019 el SAP-PL va presentar un nou escrit de denúncia a la Inspecció de Treball en considerar que el consistori no havia impulsat totes les millores necessàries. El setembre passat la Inspecció de Treball va determinar que s’havia esgotat la via administrativa i que el sindicat tenia oberta l’opció de la via jurisdiccional, per la qual cosa ha optat per elevar el cas al jutjat social. En la denúncia al jutjat, el SAP-PL sol·licita que es condemni l’Ajuntament a donar compliment a totes les actuacions contingudes en els informes de la Inspecció de Treball; que es doni compliment a l’acord de fer una nova comissaria de la Policia Local; que el local deixi de disposar d’àrea de custòdia de detinguts i que s’insti l’Ajuntament de Valls a elaborar un Pla de prevenció i avaluació de riscos laborals. La Policia Local de Valls ocupa des del 1991 uns baixos situats a la Baixada de l’Església, en ple barri antic i al darrere de l’Ajuntament. L’espai antigament havia servit de garatge per als cotxes de les autoritats i parc mòbil dels Bombers.