Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Un sindicat de Mossos denuncia la Seguretat Social per reclamar la jubilació anticipada

ACN Barcelona.-El sindicat de Mossos d’Esquadra SAP-FEPOL ha presentat una demanda judicial contra l’Institut Nacional de la Seguretat Social i la Tresoreria General de la Seguretat Social pel “greuge” que […]

Agències 22/06/2021

ACN Barcelona.-El sindicat de Mossos d’Esquadra SAP-FEPOL ha presentat una demanda judicial contra l’Institut Nacional de la Seguretat Social i la Tresoreria General de la Seguretat Social pel “greuge” que suposa que el cos català no tingui el “dret” de la jubilació anticipada i altres cossos com les policies locals o l’Ertzaintza sí. La formació recorda que el Departament d’Interior i els diferents sindicats amb representació als Mossos van signar el 2020 l’acord de jubilació anticipada i altres millores laborals, que establia que aquesta mesura havia de ser una realitat aquest any. SAP-Fepol recorda, a més, que la Inspecció de Treball de la Seguretat Social ha “constatat” riscos “elevats” en un nombre “important” d’actuacions pròpies del cos.

SAP-Fepol subratlla la necessitat de la mesura per a un cos que té “prop de 1.000 efectius” en incapacitat permanent total, segones activitats o comissions de servei per disminució de les capacitats psicofísiques. Aquest fet, afegeix el sindicat, “disminueix el múscul” d’un cos “prou malmès com a conseqüència de la manca d’efectius”.