Diumenge, 29 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Un projecte de participació ciutadana determina que les platges de Barcelona acullen un centenar d’espècies de peixos

ACN Barcelona – Un projecte de participació ciutadana coordinat per l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) i Anèl·lides Seveis Ambientals Marins ha permès determinar que les platges de Barcelona acullen […]

Agències 01/06/2022

ACN Barcelona – Un projecte de participació ciutadana coordinat per l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) i Anèl·lides Seveis Ambientals Marins ha permès determinar que les platges de Barcelona acullen un centenar d’espècies de peixos. Les dades s’han recollit durant els darrers quatre anys i s’han presentat aquest dimecres abans de ser incorporades a l’Atles de Biodiversitat de l’Ajuntament de Barcelona. Entre les noves informacions incorporades hi ha la sorella del sud, una espècie invasora no important, provinent de les costes de l’Atlàntic oriental i occidental. Així mateix, a la costa litoral barcelonina s’hi ha trobat espècies protegides com per exemple els cavallets de mar.

Durant aquestes iniciatives de recollida de dades, la ciutadania ha participat en sortides d’esnòrquel i submarinisme que han permès fotografiar i recopilar més de 10.000 observacions de 713 espècies, de les quals 103 són peixos. L’objectiu és ajudar a avançar en la recerca i posar a disposició de la ciutadania de Barcelona el coneixement sobre la biodiversitat de les seves platges, però també millorar les polítiques de gestió d’algunes espècies, en especial de les més vulnerables i invasores.