Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023
Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023

Un policia nacional fora de servei salva la vida a un nen d’un any que s’estava ofegant, a Figueres

|

- Publicitat -

ACN Figueres – Un agent de la Policia Nacional que estava fora de servei salva la vida a un nen d’un any que estava inconscient i no respirava, a Figueres. Els fets van passar a principis de febrer quan el policia estava passejant per la ciutat i va escoltar els crits d’una dona, que tenia el seu fill que s’estava ofegant en braços. El menor es trobava en un estat cianòtic, davant la falta d’oxigen per l’obstrucció de les vies respiratòries. Per això, el policia va agar el nen, que tenia el cos flàccid i d’un color lleugerament blau, i li va practicar la maniobra de Heimlich. També li va fer una reanimació cardiopulmonar, retirant-li tot el que li obstruïa les vies respiratòries i va aconseguir que recobrés la consciència, poc a poc.

Tenint en compte la situació, l’agent va aturar un vehicle que circulava per la zona i va aconseguir així poder traslladar el menor i la seva mare a l’hospital de Figueres, on el nen va ingressar a Urgències i la mara va ser atesa per un atac d’ansietat.

Publicitat

Després de l’episodi, el policia s’ha reunit amb la mare i el nen saber com es trobaven i ha rebut les felicitacions de l’equip sanitari de l’hospital.

Des de la Direcció general de la Policia asseguren que són conscients que gra part dels serveis que presten els agents són de caràcter assistencial o humanitari. Per això, des de fa anys en tots els processos formatius, una de les assignatures que han de cursar és Tècniques Assistencials d’Urgència (TAU), que ensenyen com afrontar possibles situacions d’emergència com accidents, traumatismes o ofegaments.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió