Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

Un pla de simplificació permetrà derogar normativa obsoleta competència de la Generalitat

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts un pla de simplificació que permetrà derogar la normativa obsoleta que és competència de la Generalitat. Concretament revisarà la vigència dels 22.500 de […]

Agències 30/04/2019

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts un pla de simplificació que permetrà derogar la normativa obsoleta que és competència de la Generalitat. Concretament revisarà la vigència dels 22.500 de decrets i ordres de l’ordenament jurídic català, molts dels quals ja no són d’aplicació tot i que formalment encara són vigents. De fet, es calcula que dels 5.000 decrets i ordres adoptats entre el 1977 i el 1985 només en serien aplicables un centenar actualment. El Consell Executiu ha aprovat fer una consulta oberta a la ciutadania, les entitats les empreses que consideren que la complexitat de l’ordenament jurídic dificulta l’exercici de les seves activitats. Es publicarà al Portal Participa i tindrà una durada de 45 dies.

El Govern ha pres aquesta decisió perquè l’acumulació de normes al llarg del temps genera un problema per poder saber de forma clara i certa quin és el dret vigent i això comporta inseguretat en la interpretació i aplicació del dret. De fet, l’existència d’un ordenament jurídic sobredimensionat fa que els ciutadans i les empreses hagin de suportar més costos -en termes de recursos i temps- per tal de determinar quina és la normativa vigent, tot i els esforços de les administracions públiques de facilitar, a través de mitjans electrònics, la informació sobre la normativa sectorial aplicable i identificar els tràmits i procediments a seguir.