Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Un nou fàrmac redueix el risc de mort cardiovascular a persones amb insuficiència cardíaca

ACN L’Hospitalet de Llobregat – Un assaig clínic ha confirmat l’eficàcia de la dapagliflozina en la reducció de la mortalitat i l’agreujament de les persones amb insuficiència cardíaca. Segons aquest […]

Agències 31/08/2022

ACN L’Hospitalet de Llobregat – Un assaig clínic ha confirmat l’eficàcia de la dapagliflozina en la reducció de la mortalitat i l’agreujament de les persones amb insuficiència cardíaca. Segons aquest estudi, amb una única dosi oral diària d’aquest medicament es pot reduir les possibilitats de mort cardiovascular i empitjorament de la insuficiència cardíaca en un 18%. “Suposa una revolució en el tractament d’aquests pacients, ja que per primera vegada es demostra que un fàrmac millora els resultats clínics i la seva qualitat de vida”, explica el cap de Cardiologia de Bellvitge i coautor de l’estudi, el doctor Josep Comin. A Bellvitge s’han coordinat més de 300 pacients de tot l’estat espanyol, d’un total de més de 6.200 arreu del món.

La dapagliflozina és un medicament que fins ara estava aprovat per al tractament d’un tipus de diabetis com a complement de la dieta i l’exercici, ja que redueix el sucre en sang i permet als ronyons eliminar més glucosa amb l’orina. Amb els nous usos descoberts, però, s’inicia ara un “canvi” en les recomanacions de les guies de practica clínica internacionals.

La insuficiència cardíaca és una malaltia crònica que s’agreuja amb el temps i que a Espanya afecta a un 2% de la població i a prop de 64 milions de persones a tot el món. És la principal causa d’hospitalització per a persones més grans de 65 anys i suposa una important despesa sanitària.