Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Un mort i més de 30 positius per coronavirus en dos brots en centres de la Fundació Altem de Figueres

ACN Figueres.-Dos brots de coronavirus en dos centres que gestiona la Fundació Altem de Figueres han deixat un mort i més d’una trentena de positius. En concret, els brots han […]

Avatar
Agències 18/11/2020

ACN Figueres.-Dos brots de coronavirus en dos centres que gestiona la Fundació Altem de Figueres han deixat un mort i més d’una trentena de positius. En concret, els brots han afectat la residència Les Acàcies del Far d’Empordà, dirigida a persones amb discapacitat intel•lectual greu. Segons ha avançat el Diari de Girona i ha confirmat l’ACN, el brot es va detectar el 21 d’octubre i va afectar la totalitat dels residents, una trentena de persones. Segons Salut, però, ja està en vies de resolució després que tots els residents hagin fet aïllament i el centre està retornant a la normalitat. El segon brot es va detectar a la unitat residencial El Xalet per a persones amb discapacitat intel·lectual que pateixen trastorns de conducta greus associats.

En aquest centre hi conviuen onze persones, cinc de les quals van donar positiu el 30 d’octubre. D’aquestes cinc, una va requerir ingrés i va acabar morint. Una segona persona va ser derivada a una residència de Caldes de Malavella (Selva) per facilitar la sectorització d’El Xalet i mantenir en zones diferenciades els positius dels negatius, que com a contactes estrets també han fet la quarantena. Les PCR de seguiment als contactes estrets han sortit negatives i les sis persones que estaven en aïllament n’han sortit. Pel que fa als tres positius, està previst que aquest dimecres se’ls facin tests ELISA per comprovar el seu estat immunitari i, depenent dels resultats, podrien sortit de l’aïllament. Això suposaria que la residència passés a la catalogació de “verda”, sense cap contagiat.