Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Un miler de persones es concentren en la manifestació estàtica per la Diada a Tarragona

ACN Tarragona.-Un miler de persones s’han concentrat aquest divendres a la tarda a la Rambla Nova de Tarragona, de forma estàtica i ordenada en fileres, en una diada atípica per […]

Agències 11/09/2020

ACN Tarragona.-Un miler de persones s’han concentrat aquest divendres a la tarda a la Rambla Nova de Tarragona, de forma estàtica i ordenada en fileres, en una diada atípica per la crisi sanitària. El mig miler d’inscrits inicialment s’han acabat doblant i mil persones han omplert mitja rambla, en el tram més pròxim a la plaça Imperial Tàrraco, que també s’ha hagut de tallar al trànsit. S’han delimitat els accessos a la concentració on s’ha pres la temperatura a tots els assistents, un control que ha suposat la implicació d’un centenar de voluntaris. “Ha estat la diada més difícil de la història pel fet que ens ha afectat a tots la pandèmia i hem hagut d’adaptar-nos, mirant-ho tot fil per randa”, afirma el coordinador de l’ANC a Tarragona, Òscar Hijosa.

Mitja rambla tarragonina s’ha omplert de cues de persones amb mascareta en la concentració convocada per l’ANC i Òmnium a la ciutat. Les condicions sanitàries derivades de la covid-19 ha obligat a prendre’ls la temperatura a totes elles i a distribuir gel desinfectant en els sis punts d’accés habilitats. Punts grocs al terra indicaven la ubicació exacta de cadascú per garantir la distància de seguretat entre si. El miler de persones estàtiques s’han repartit de punta a punta a la cèntrica rambla, des d’Hisenda fins a la plaça Imperial Tàrraco, on s’hi troba la Subdelegació del govern espanyol. “Ho fem aquí per seguretat, donat que són trams variats i amplis, i també per simbologia, ja que estem entre edificis que haurien de ser competència nostra”, manifestava Hijosa. “Malgrat tot, no defallirem”, afegia la presidenta d’Òmnium al Tarragonès, Rosa Maria Codines.Molts dels assistents han portat estelades i samarretes reivindicatives amb el lema de la convocatòria d’aquesta diada atípica. S’han cridat consignes a favor dels presos polítics, junt amb l’amenització de grups de grallers que rondaven per la Rambla. Durant els parlaments de les diverses entitats participants -que s’han repetit al mateix temps en les diferents coques de la Rambla Nova-, els CDR han retret la “manca d’unitat” dins del Parlament i que “les lluites partidistes passin per sobre del poble unit”. Juristes per la República també han garantit que seguiran defensant els represaliats i que les “òsties” no acabaran amb el sentiment d’independència. L’ANC també ha demanat que “es faci de cada dia un 1 d’octubre”. Just la manifestació del 3 d’octubre del 2017 va ser la més multitudinària viscuda a la ciutat, amb 10.000 persones.