Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Un miler d’artistes i professionals de la cultura denuncien l’estigmatització injusta durant la pandèmia

ACN Barcelona.-Més d’un miler d’artistes i professionals de la cultura han signat un manifest sota el títol ‘Prou’, en què exigeixen a les institucions mesures “clares” de suport al sector. […]

Avatar
Agències 27/08/2020

ACN Barcelona.-Més d’un miler d’artistes i professionals de la cultura han signat un manifest sota el títol ‘Prou’, en què exigeixen a les institucions mesures “clares” de suport al sector. Reclamen un rescat “econòmic”, el manteniment de les programacions públiques, i una comunicació institucional que deixi de crear confusió i doni el missatge inequívoc que la “cultura és segura”. Segons el text, la música i la cultura en general s’han vist analitzades “amb lupa” com a “sospitoses”. “Prou de criminalitzar-nos. Prou de menystenir la música i la cultura. Prou de focalitzar la por sobre un sector menys problemàtic que d’altres”, recullen. Entre els signants hi ha Lluís Gavaldà, Gerard Quintana, Ivette Nadal, Estel Solé, Santi Balmes, Mazoni i Ferran Piqué.

Els signants defensen que el sector ha fet un esforç “extraordinari” que ha suposat una despesa afegida, fent caure gran part de la programació cultural i convertint-se en un “autèntic desastre econòmic” per a un sector ja de per si precari. Segons el manifest, la situació ha estat un “torpede a la línia de flotació de la indústria musical”, agreujada per les últimes manifestacions del Govern de limitar la trobada de grups a un màxim de 10 persones. “Automàticament, s’inicia una onada de cancel.lacions dels pocs concerts i festivals que encara quedaven. Terror entre el públic que deixa de comprar entrades. Terror entre programadors i promotors”, relaten en el text. Una circumstància, asseguren, que amaga un “petit detall”: “explicar que això no afecta als actes culturals que es fan amb totes les mesures”.”Els sotasignants ho tenim clar: en aquests temps d’incertesa, la cultura, més que mai, és l’eina més eficaç i necessària per sentir-nos vius. Per poder viure de debò”, conclouen.