Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Un jutjat declara il·legal cedir la gestió íntegra d’emissores municipals a empreses privades

ACN Barcelona.-El jutjat del contenciós administratiu número 1 de Tarragona ha declarat il·legal cedir la “gestió íntegra” d’una emissora municipal a empreses privades, ni que sigui “sotmesa a cert control”. […]

Avatar
Agències 26/02/2020

ACN Barcelona.-El jutjat del contenciós administratiu número 1 de Tarragona ha declarat il·legal cedir la “gestió íntegra” d’una emissora municipal a empreses privades, ni que sigui “sotmesa a cert control”. El tribunal dona així la raó a la demanda interposada per l’Associació Catalana de Ràdio (ACR) contra l’Ajuntament de Castellvell del Camp (Baix Camp), que aplega el sector radiofònic privat. Segons la resolució, les concessions d’espai radioelèctric són “bens intransmissibles” que només poden ser “gestionats directament”. Segons l’ACR, aquesta pràctica es dona en “nombrosos ajuntaments” que, al seu parer, “es troben en situació il·legal”. L’entitat afirma que és una modalitat de gestió “expressament prohibida” per la legislació audiovisual catalana.

La sentència, emesa en data del 2 de gener i en què no s’hi ha presentat recurs, resol ara la primera de les demandes que l’entitat ha interposat. A l’escrit del tribunal es considera “evident” que la cessió de la gestió d’emissores públiques a mans privades és “contrària” a l’ordenament jurídic, perquè la gestió directa propugnada per la norma no es respecta “en absolut”. La sentència L’ACR assenyala que hi ha exemples d’aquest tipus de gestió als municipis de Girona, Sant Pol de Mar o Tremp, i que davant d’aquesta situació, i en defensa dels interessos dels seus associats, ha impugnat les adjudicacions. L’ACR considera que aquesta doctrina “ha de ser aplicada” pels ajuntaments i “controlada per les administracions competents”, en especial pel Consell Audiovisual de Catalunya.