Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Un jutjat de Madrid, el primer a anul·lar una sanció per saltar-se les restriccions després de la sentència del TC

ACN Madrid.-El jutjat del Contenciós-Administratiu 11 de Madrid ha anul·lat una sanció de 601 euros imposada per l’Ajuntament de Madrid contra un menor d’edat –representat legalment pel seu progenitor- per […]

Avatar
Agències 20/07/2021

ACN Madrid.-El jutjat del Contenciós-Administratiu 11 de Madrid ha anul·lat una sanció de 601 euros imposada per l’Ajuntament de Madrid contra un menor d’edat –representat legalment pel seu progenitor- per saltar-se les restriccions imposades per contenir la covid. És la primera sentència d’aquest tipus després de la resolució del Tribunal Constitucional (TC) que va declarar inconstitucional el primer estat d’alarma. A més, el jutjat de Madrid recorda a la seva interlocutòria que les resolucions d’inconstitucionalitat “vinculen tots els poders públics i produeixen efectes generals des de la data de la seva publicació al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), i per tant la decisió d’inconstitucionalitat té efectes retroactius”.

La sentència del jutjat de Madrid obre la porta ara a l’anul·lació d’altres sancions. Segons el jutge, la resolució del TC “s’ha d’aplicar fins i tot per a actes i situacions jurídiques anteriors en el temps a la publicació de la sentència”. Per tant, continua, les sancions que es van imposar “a l’empara d’una llei inconstitucional no haurien tingut cobertura en cap moment”.