Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Un jutjat de Barcelona reconeix la incapacitat permanent total a un constructor amb cardiopatia isquèmica

ACN Barcelona.-El jutjat social número 19 de Barcelona ha concedit la incapacitat permanent total a un constructor que pateix cardiopatia isquèmica i al qual la Seguretat Social li va denegar […]

Avatar
Agències 11/12/2019

ACN Barcelona.-El jutjat social número 19 de Barcelona ha concedit la incapacitat permanent total a un constructor que pateix cardiopatia isquèmica i al qual la Seguretat Social li va denegar la seva petició inicial. L’home, constructor, va demanar la incapacitat permanent total el febrer del 2018 però l’INSS li va denegar en considerar que no complia els requisits, tot i haver patit un infart el 2008 i el 2017, i haver-se-li detectat una necrosi al cor i fibril·lació auricular el 2014. A més, l’home, de 55 anys, pateix lumbàlgies i pinçaments, cosa que desaconsella les sobrecàrregues a l’esquena i postures forçades. També pateix problemes pulmonars i de fetge, astènia i cansament crònic deguts als problemes cardíacs.

Després del recurs presentat per l’afectat amb l’assessorament de l’entitat Tribunal Mèdic, el jutjat considera que les afectacions que té no són compatibles amb la feina de constructor, i per això li concedeix una prestació del 55% del seu sou base de 1.507 euros, cosa que suposa 828 euros.La cardiopatia isquèmica és un estrenyiment dels petits vasos sanguinis que subministren sang i oxigen al cor, i és una de les principals causes de morbilitat i mortalitat als països desenvolupats, cosa que dificulta la seva tornada a la feina. Els cardiòlegs aconsellen deixar la feina i demanar la incapacitat permanent.