Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Un jutjat de Barcelona condemna una empresa de Cabify a una multa de 601 euros per no respectar la precontractació

ACN Barcelona.-El Jutjat del Contencios-Administratiu número 16 de Barcelona ha condemnat l’empresa del grup Cabify Prestige&Limousine a pagar una multa de 601 euros per no respectar el període de precontractació […]

Avatar
Agències 20/05/2021

ACN Barcelona.-El Jutjat del Contencios-Administratiu número 16 de Barcelona ha condemnat l’empresa del grup Cabify Prestige&Limousine a pagar una multa de 601 euros per no respectar el període de precontractació de 15 minuts, que és el temps mínim que ha de transcórrer entre que l’usuari sol·licita el servei i el conductor el recull. Aquest és un dels punts inclosos en el decret llei de mesures urgents en matèria de transport de viatgers mitjançant el lloguer de vehicles amb conductor (VTC) que el Govern va aprovar el gener de 2019. Pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, la sentència “avala” la normativa i pot marcar doctrina perquè no admet recurs.

Es tracta de la primera sentència que es dicta en el marc dels recursos presentats arran de les sancions del Departament de Territori. La resolució conclou que els quinze minuts no es poden comptabilitzar des que l’usuari fa la seva sol·licitud sinó des de l’acceptació de les dues parts. La inspecció duta a terme per la Generalitat que ha finalitzat amb aquesta multa va demostrat que el termini va ser menor i que es podria considerar l’alta a Cabify com la formalització d’un contracte de transport. En el seu dia, el 13 d’agost del 2019, la Generalitat va imposar els 601 euros que ara l’empresa haurà d’abonar.