Dissabte, 15 de maig de 2021 - Edició 1024
La República

Un jutjat anul·la la sanció al mosso de la Brimo que va dir a un agent rural “la república no existeix, idiota”

ACN Barcelona.-Un jutjat ha anul·lat la sanció que la Direcció General dels Mossos d’Esquadra va imposar a l’agent de la Brigada Mòbil (Brimo) que va dir a un membre del […]

Avatar
Agències 04/05/2021

ACN Barcelona.-Un jutjat ha anul·lat la sanció que la Direcció General dels Mossos d’Esquadra va imposar a l’agent de la Brigada Mòbil (Brimo) que va dir a un membre del cos dels Agents Rurals “la república no existeix, idiota” en el marc d’un operatiu del cos per contenir les protestes davant del Consell de Ministres que Pedro Sánchez va celebrar a Barcelona el 21 de desembre del 2018, segons ha avançat la Ser i ha confirmat a l’ACN el sindicat policial SPC, que ha dut la defensa de l’agent. El magistrat ha considerat que el mot ‘idiota’ no es pot entendre com a insult en aquell context ja que el mosso el va dir després d’una jornada de dotze hores i en una situació de tensió. A més subratlla que la paraula s’utilitza sovint de manera col·loquial.

El magistrat també té en compte que “no consten altres actuacions similars” de l’agent aquell o altres dies que “facin presumir que aquesta conducta no és aïllada” o fruit de la “situació de pressió viscuda”. El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) ha celebrat al seu web que el jutjat número 6 del Contenciós Administratiu hagi estimat favorablement el recurs presentat pels serveis jurídics d’aquesta organització contra la sanció que la Divisió d’Assumptes Interns (DAI) va imposar a l’agent de la Brimo.